eur:
390.7
usd:
366.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Két év háború: Továbbra is Kijev az oroszok végső célja? Jójárt Krisztián, Inforádió, Aréna

2024.02.20. 17:00
A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta.

Két év háború: Továbbra is Kijev az oroszok végső célja? Miért mondta Vlagyimir Putyin hogy sokkal hamarabb kellett volna megtámadni Ukrajnát? Két éve vagy valójában tíz éve tart az oroszok háborúja? A Krim 2014-es elfoglalása után ez egy stratégiai lépés volt, vagy egy hirtelen ötlet?
Két éve villámháborúnak tervezték, az kudarcot vallott, most hol tart Oroszország ukrajnai háborúja? Mennyit emésztett fel ez a két év az ukrán és az orosz képességekből?Milyen hadicéljai lehetnek most a háborúzó feleknek? Az orosz hadvezetési gondolkodás átállt a modern időkre, azaz műholdak, drónok vezette hadviselésre? Egész Ukrajna elfoglalása lehet cél?
Mennyire ura a politika a katonai vezetésnek Oroszországban illetve Ukrajnában? Prigozsin halála és Szurovikin tábornok leváltása bebetonozta Putyin hatalmát? A választási kampánynak, vagy az utána következő korszaknak szólnak az orosz elnök harcias nyilatkozatai? Mennyire stabil Zelenszkij elnök politikai pozíciója az ukrán parancsnok leváltása után?

Jójárt Krisztián a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet tudományos munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában 2024.02.20-án. Podcast.

×
×
×