eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ellenzéki sajtótájékoztató a Móricz Zsigmond körtéten
Nyitókép: Forrás: Facebook

Börtönbüntetésre ítélték a körtéri ellenzéki gyűlésen garázdálkodó férfit

Ütött, rúgott, köpött, hangoskodott Márki-Zay Péterék eseményén.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség – gyorsított eljárásban – bíróság elé állított egy 62 éves férfit, aki egy idén januárban megrendezett sajtótájékoztatón, a szónoklatot tartó politikust hangosan szidalmazta, a gyűlésen résztvevőket lökdöste, majd egy táblába is belerúgott és a sajtó egyik munkatársát is üldözőbe vette – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. Az esetről annak idején az Infostart is beszámolt.

2022. január 14-én délelőtt Újbudán, a Móricz Zsigmond körtéren, közügyekben történő véleménynyilvánítás céljából több országgyűlési képviselő és más politikus gyűlést, sajtótájékoztatót tartott. A vádlott a szónoklatot tartó politikus közelébe ment, őt hangosan szidalmazta, az ott állókat pedig lökdöste és kiabált. A biztonsági feladatokat ellátó személyek igyekeztek a vádlottat a helyszínről elterelni, de ellenállt és tovább lökdösődött.

Ezután a férfi az őt a gyűlés elhagyására felszólító egyik önkormányzati képviselőt leköpte, majd az egyik biztonsági személyt is megpróbálta megütni, megrúgni.

Amikor a biztonsági személyzet a gyűléstől távolabb terelte, akkor belerúgott az egyik politikus fényképével ellátott táblába, majd a sajtó egyik, őt lefényképező munkatársát üldözőbe vette, miközben szidalmazta.

A vádlott garázda cselekményének a helyszínre kiérkező rendőrök vetettek véget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, gyűlésen elkövetett garázdaság bűntette miatt bűnösnek mondta ki, egyúttal egy korábbi, másik ügy (közveszéllyel fenyegetés) miatti próbára bocsátást is megszüntetett, és emiatt is büntetést szabott ki. Így a bíróság a két bűncselekmény miatt

a vádlottat 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság emellett a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, egyúttal előírta, hogy politikai okból meghirdetett nyilvános rendezvényeket, gyűléseket nem látogathat, valamint agressziót helyettesítő foglalkozáson kell részt vennie.

Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×