eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gyurcsány Ferenc évértékelője
Nyitókép: DK

Kiderült, hányadik helyet kapta Gyurcsány Ferenc az ellenzéki listán

Kiszivárgott az első 15 helyezett névsora.

Hivatalosan szombaton 16 óráig lehet bejelenteni az országos listákat az arra jogot szerző pártoknak az országgyűlési választáson. A Fidesz-KDNP pénteken tette közzé a névsor első ötven helyezettjét. Az egységes ellenzék a listaállításban kevésbé egységes: noha a pártok vezetői már 2021 végére ígérték a közös listát, egyelőre csak sajtóértesülések vannak arról, hogy az utolsó héten sikerült megállapodásra jutnia a hat pártnak és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltnek.

Az atv.hu úgy értesült csütörtökön, hogy megállapodás született a névsorról, és pénteken nyilvánosságra hozta a lista első 15 helyezettjét. Az már korábban kiderült, hogy az első öt helyen a múlt őszi ellenzéki előválasztáson elinduló miniszterelnök-jelöltek szerepelnek – közülük Karácsony Gergely és Dobrev Klára visszaadja majd a mandátumát –, mögöttük, ahogy az már sajtóhírekben szerepelt, Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke és Ungár Péter, az LMP országos titkára következik.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke – akiről Márki-Zay Péter korábban azt mondta, ha látszik a neve a szavazólapon, azzal fontos voksokat veszít az ellenzék – a lista nyolcadik helyét kapta meg. Mögötte a jobbikos Z. Kárpát Dániel és a DK-s Vadai Ágnes fért még be az első tíz közé.

Az első 15-ben a listavezető kormányfőjelölt mellett négy DK-s, három jobbikos, két-két MSZP-s, momentumos és Párbeszéd-politikus kapott helyet, míg az LMP egy helyet kapott.

Az egységes ellenzéki lista első 15 helyezettje

  1. Márki-Zay Péter (MMM)
  2. Dobrev Klára (DK)
  3. Karácsony Gergely (Párbeszéd)
  4. Jakab Péter (Jobbik)
  5. Fekete-Győr András (Momentum)
  6. Tóth Bertalan (MSZP)
  7. Ungár Péter (LMP)
  8. Gyurcsány Ferenc (DK)
  9. Z. Kárpát Dániel (Jobbik)
  10. Vadai Ágnes (DK)
  11. Molnár Zsolt (MSZP)
  12. Tompos Márton (Momentum)
  13. Brenner Koloman (Jobbik)
  14. Gy. Németh Erzsébet (DK)
  15. Berki Sándor (Párbeszéd)
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×