eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Davos, 2017. január 18.Jamie Oliver brit sztárszakács a 47. Világgazdasági Fórum egyik panelbeszélgetésén a svájci Davosban 2017. január 18-án, a négynapos tanácskozás második napján. (MTI/EPA/Laurent Gillieron)
Nyitókép: MTI/EPA/Laurent Gillieron

Budapestre kell jönniük ezentúl a briteknek az angol sztárséf olasz ételeiért - bajba került Jamie Oliver

Csődbe ment a brit sztárséf étteremlánca, pedig Jamie Oliver nemrég a saját vagyonából is hatalmas összeget áldozott vendéglői megmentésére. A bezárások egyik nemzetközi éttermét, így a budapesti és bécsi éttermeket sem érintik, azok továbbra is nyitva tartanak és a Jamie-től elvárt minőségben várják a vendégeket.

A most 43 esztendős Jamie Olivert huszonéves korában kapta szárnyra a hírnév, amikor a híres londoni Carluccio étteremben tanult ifjú, merész elhatározással, 2008-ban önállósította magát. Éttermi hálózata fokozatosan 25 tagúra növekedett, ám az utóbbi években egyre kevesebbet nyújtott a minőség terén.

Korábban sorok kígyóztak, hogy asztalhoz jussanak, mára azonban veszélyes mértékben csökkent az immár túlnyomó részt olasz menüt kínáló vendéglők látogatottsága, a szakemberek szerint nem ok nélkül. Simon Mydlovski, ismert étteremszakértő például a csődeljárás megindításáról szóló hír hallatán azt mondta,

Jamie Oliver gárdája nem tudott lépést tartani a haladással étel- és italkínálatát valamint a kiszolgálás módját illetően.

A sztárséf igyekezett túlélni a krízist, bezárta a leggyengébben működő éttermeit, 600 alkalmazottat elbocsájtott és saját vagyonából forintban kifejezve másfél milliárdot pumpált bele a megmaradt vendéglők működtetésébe, de ez sem használt. Hónapokig árulta az étteremláncot, eredménytelenül. Oliver egyébként nemrég tavaly azt nyilatkozta, hogy 2014. óta 90 millió fontot, vagyis 33,5 milliárd forintot bukott el a magánvagyonából.

A csődeljárás a hírek szerint nem érinti a Jamie Oliver nevét viselő külföldi éttermeket,

az Arab Emirátusoktól Oroszországig működőket, és a budapestit sem, ahol hazai cég működteti a Várban található vendéglőt, valamint a bulinegyedben lévői pizzériát, magyar és nemzetközi igények szerint. A londoni Piccadillyről és a Sohóból azonban várhatólag eltűnnek Jamie Oliver olasz éttermei.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×