eur:
396.71
usd:
371.51
bux:
70959.56
2024. június 26. szerda János, Pál
International Space Station Orbiting Earth. 3D Illustration.
Nyitókép: 3DSculptor/Getty Images

Sikeresen megérkeztek a Nemzetközi Űrállomásra a NASA űrhajósai

Voltak ugyan kisebb technikai hibák, de ezekkel sikerült megbirkóznia az asztronautáknak.

A Boeing Starliner űrkapszulájával dokkoló Suni Williamst és Butch Wilmore-t nagy örömmel fogadta az ISS hétfős legénysége - derült ki az amerikai űrhivatal által közzétett videóból.

A Starliner először vitt magával legénységet az űrbe. A misszió irányítói elmondták, hogy az úton néhány kisebb technikai probléma merült fel: héliumszivárgást és hajtóműhibát is észleltek. A kapszulának csak a második próbálkozásra sikerült csatlakoznia az űrállomáshoz.

A Boeing űrhajója szerdán indult útnak a floridai Cape Canaveral űrkikötőből.

Wilmore és Williams, a NASA két nagy tapasztalattal rendelkező űrhajósa mintegy egy hetet tölt majd az ISS fedélzetén.

A SpaceX-nek az űrállomásra korábban érkezett Dragon űrkapszuláját a Starliner érkezésére átdokkolták egy másik állomásra.

A Starliner 2022-ben végezte első sikeres legénység nélküli tesztrepülését az ISS-re, ahol a kapszula három napot töltött a visszatérés előtt. Különböző technikai problémák miatt azonban az asztronautákkal végzett első tesztrepülés időpontját többször el kellett halasztani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Csúnya lefordulás az európai tőzsdéken

Csúnya lefordulás az európai tőzsdéken

Az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt szerda reggel a kereskedés, ezt követően Európában a tegnapi esést követően már pluszban nyitottak a tőzsdék, a déli órákra azonban elfogyott a lendület és lefordultak a vezető részvényindexek. A határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján Amerikában vegyes lehet a nyitás, a tegnapi ralit követően azonban tovább emelkedhet az Nvidia árfolyama. Gazdasági események szempontjából az amerikai lakáspiaci adatokra lesz a mai napon érdemes figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×