eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Nagy baj van az új Windows-frissítéssel, de itt a megoldás

Egyre többen panaszkodnak arra, hogy eltűnik a Windows 11 tálcája a legutóbbi frissítést követően.

Több hasznos biztonsági- és funkciófrissítéssel nemrég vált elérhetővé a Microsoft támogatott Windows-verziókat érintő javítócsomagja. Számos felhasználónak azonban csak bosszúságot okoz a KB5034765 számú frissítés, ugyanis eltűnik a Windows 11 tálcája miatta – írja a hvg.hu.

A Redditet és a Microsoft visszajelzéseket összegyűjtő felületét óriási panaszáradat lepte el. Sokan megerősítették, hogy

a frissítés után ott, ahol normál esetben a tálcának kellene lennie, nincsen semmi.

Sokan reklamálnak amiatt, hogy mivel nem látszódik a tálca, nem elérhető a Start menü, mint ahogy a kitűzött és megnyitott alkalmazások, valamint a jobb oldali értesítési sáv sem. Ezek hiányában pedig gyakorlatilag használhatatlan a Windows.

A hibát a KB5034765 frissítés eltávolításával lehet orvosolni.

Azoknak, akik a fent említett problémával szembesülnek, a következőt kell tenniük: először meg kell nyitni a Gépházat a Windows és az I gomb egyszerre való lenyomásával. Aztán meg kell nyitni a Windows Update menüpontot, ott pedig a Frissítési előzmények (Update history) opciót kell kiválasztani. A következő teendő a Frissítések eltávolítása (Uninstall updates) menüpontra való kattintás, majd meg kell keresni a KB5034765-ös frissítést, és végül az eltávolítást kell megnyomni. Mindezek után már csak meg kell erősíteni a döntést, majd újraindítani a számítógépet.

A hibát még nem ismerte el a Microsoft, és könnyen lehet, hogy csak bizonyos hardverkonfigurációkat érint a kellemetlenség.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Windows 11 legújabb frissítése sokaknál ellehetetlenítheti az operációs rendszer használatát, a régebbi számítógépek tulajdonosai már semmilyen kerülőutas megoldással nem tudják telepíteni a rendszert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×