eur:
384.71
usd:
353.79
bux:
69874.02
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Nyitókép: microsoft.com

Példátlan Windows-frissítés a láthatáron

Egy uniós jogszabálynak megfelelve fontos frissítést kap jövőre a legújabb Windows-verzió.

Apró, mégis nagy jelentőségű frissítés fut be 2024 elején, február–március környékén a Windows 11-hez: a Moment 5 nevű frissítőcsomag elsősorban az uniós, digitális piacokról szóló uniós jogszabályhoz (DMA) fogja igazítani az operációs rendszert.

A fentieknek köszönhetően – mások mellett – nagyobb döntési szabadságot kapnak a felhasználók: sokkal több, előre telepített program válik törölhetővé, ha az eddig csak a helyet foglalta és sosem használtuk őket – írja a hvg.hu.

A Windows Central értesülései szerint ide sorolható például az Edge böngésző, a Kamera, a Cortana, a Fényképek, vagy éppen a Bing hírek.

Az újdonságok közé sorolható még az is, hogy a várakozások szerint a tálcán lévő keresőmezőben kicserélhető lesz a Bing egy másik keresőre – olvasható.

A portál szerint a Moment 5 egy kumulatív frissítéssel fog megérkezni, melynek telepítése előbb-utóbb elkerülhetetlen – a Microsoft ugyanis kényszertelepíti azt idővel. A Moment 5 ugyanakkor megköveteli majd a Windows 11 23H2-es verzióját, tehát addig célszerű felrakni a gépekre a legújabb Windows-verziót.

Címlapról ajánljuk

N. Rózsa Erzsébet az Arénában: akár meglepő változások is lehetnek a legfőbb iráni vezetésben

Valószínűleg komoly harcok zajlanak a háttérben, hogy ki legyen a következő ajatollah, több forgatókönyv is elképzelhető – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, aki arról is beszélt, hogy egyre nehezebb helyzetbe kerül az izraeli miniszterelnök azzal, hogy nem áll elő kész tervvel a gázai konfliktus lehetséges lezárását illetően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Izgalmas sztorik a kriptopiacon, a tőzsdéken jó a hangulat

Izgalmas sztorik a kriptopiacon, a tőzsdéken jó a hangulat

Az angol tőzsde mellett az amerikai piacokon sem volt tegnap kereskedés, a magyar tőzsde azonban összességében felülteljesítő volt a nemzetközi átlaghoz képest, a nap végére új történelmi csúcsra emelkedett a BUX index. Gazdasági adatok tekintetében ma az Egyesült Államokban egy fontos ingatlanindexet és egy fogyasztói hangulatindexet publikálnak, ezek lehetnek hatással a hangulatra. Ami az előzetes adatokat illeti, felemás hangulatban indulhat a kereskedés a kontinenstőzsdéin. Izgalmas fejlemények zajlanak a kriptopiacon, mintegy 42 830 bitcoint adott el egy, még 2014-ben csődbe ment japán kriptotőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×