eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: microsoft.com

Példátlan Windows-frissítés a láthatáron

Egy uniós jogszabálynak megfelelve fontos frissítést kap jövőre a legújabb Windows-verzió.

Apró, mégis nagy jelentőségű frissítés fut be 2024 elején, február–március környékén a Windows 11-hez: a Moment 5 nevű frissítőcsomag elsősorban az uniós, digitális piacokról szóló uniós jogszabályhoz (DMA) fogja igazítani az operációs rendszert.

A fentieknek köszönhetően – mások mellett – nagyobb döntési szabadságot kapnak a felhasználók: sokkal több, előre telepített program válik törölhetővé, ha az eddig csak a helyet foglalta és sosem használtuk őket – írja a hvg.hu.

A Windows Central értesülései szerint ide sorolható például az Edge böngésző, a Kamera, a Cortana, a Fényképek, vagy éppen a Bing hírek.

Az újdonságok közé sorolható még az is, hogy a várakozások szerint a tálcán lévő keresőmezőben kicserélhető lesz a Bing egy másik keresőre – olvasható.

A portál szerint a Moment 5 egy kumulatív frissítéssel fog megérkezni, melynek telepítése előbb-utóbb elkerülhetetlen – a Microsoft ugyanis kényszertelepíti azt idővel. A Moment 5 ugyanakkor megköveteli majd a Windows 11 23H2-es verzióját, tehát addig célszerű felrakni a gépekre a legújabb Windows-verziót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×