eur:
394.21
usd:
369.87
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Microsoft

Szigorít a Windows, sokan nem fognak örülni

A Windows 11 következő frissítése sokaknál lehetetlenítheti el az operációs rendszer használatát, megszűnnek a kerülőutak.

A Windows 11 hardverigényei híresen szigorúak, és így sok olyan számítógépre sem lehet telepíteni, ami egyébként még képes lenne a feladatra. Aki előnyben részesíti a jogtiszta, legális megoldásokat, az kénytelen lesz a 10-es verziónál maradni - írja a Neowin cikke nyomán a HVG.

Azonban a Windows 10 már csak 2025 szeptemberéig támogatott, utána minden jel szerint fizetni kell majd, ha a felhasználók szeretnének kritikus biztonsági frissítéseket kapni – a másik opció a hardvercsere. Kevésbé jogszerű megoldások is léteznek, sokan ugyanis úgy futtatnak Windows 11-et, hogy a számítógépüket a rendszer egyébként egyáltalán nem támogatja.

Mint írják, ezt a követelmények ellenőrzésének megkerülésével lehet elérni, azonban úgy tűnik, a Microsoft megelégelte ezt.

A korábbi, állandó vízjelezés után most egy drasztikusabb megoldáshoz folyamodnak: egy változtatás után ugyanis, ha a rendszer úgy ítéli meg, hogy nem támogatott, régi hardveren próbálják elindítani, egyszerűen nem tölt be.

A Windows 11 idén érkező, 24H2-es változatának előzetesében fedezték fel a változást, és mint írják, a valóban korosodó hardvereket érinti, vagyis jó eséllyel technológiai okai is vannak a változásnak.

A lap megemlíti, hogy a Windows 11 kerülőutas telepítése egyébként sem javasolt, ugyanis elég mélyen bele kell piszkálni a rendszerbe ahhoz, hogy nem támogatott hardveren is fusson. Ez ismeretlen fejlesztőktől származó eszközök használatát is igényelheti, azaz nem garantált, hogy nem telepítünk egyúttal kémprogramokat is, amik ellopják a jelszavainkat, hozzáféréseinket.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×