eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Microsoft

Szigorít a Windows, sokan nem fognak örülni

A Windows 11 következő frissítése sokaknál lehetetlenítheti el az operációs rendszer használatát, megszűnnek a kerülőutak.

A Windows 11 hardverigényei híresen szigorúak, és így sok olyan számítógépre sem lehet telepíteni, ami egyébként még képes lenne a feladatra. Aki előnyben részesíti a jogtiszta, legális megoldásokat, az kénytelen lesz a 10-es verziónál maradni - írja a Neowin cikke nyomán a HVG.

Azonban a Windows 10 már csak 2025 szeptemberéig támogatott, utána minden jel szerint fizetni kell majd, ha a felhasználók szeretnének kritikus biztonsági frissítéseket kapni – a másik opció a hardvercsere. Kevésbé jogszerű megoldások is léteznek, sokan ugyanis úgy futtatnak Windows 11-et, hogy a számítógépüket a rendszer egyébként egyáltalán nem támogatja.

Mint írják, ezt a követelmények ellenőrzésének megkerülésével lehet elérni, azonban úgy tűnik, a Microsoft megelégelte ezt.

A korábbi, állandó vízjelezés után most egy drasztikusabb megoldáshoz folyamodnak: egy változtatás után ugyanis, ha a rendszer úgy ítéli meg, hogy nem támogatott, régi hardveren próbálják elindítani, egyszerűen nem tölt be.

A Windows 11 idén érkező, 24H2-es változatának előzetesében fedezték fel a változást, és mint írják, a valóban korosodó hardvereket érinti, vagyis jó eséllyel technológiai okai is vannak a változásnak.

A lap megemlíti, hogy a Windows 11 kerülőutas telepítése egyébként sem javasolt, ugyanis elég mélyen bele kell piszkálni a rendszerbe ahhoz, hogy nem támogatott hardveren is fusson. Ez ismeretlen fejlesztőktől származó eszközök használatát is igényelheti, azaz nem garantált, hogy nem telepítünk egyúttal kémprogramokat is, amik ellopják a jelszavainkat, hozzáféréseinket.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×