eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: microsoft.com

Napokon belül nagy segítség érkezik a Windows 11-re

Az új frissítés a Microsoft a Windowsba épített Jegyzettömb alkalmazásában észlelni fogja az elgépeléseket, helyesírási hibákat.

Egyes felhasználóknál már megjelenhetett a windowsos Notepad, azaz a Jegyzettömb alkalmazás 11.2402.18.0-s verziószámmal ellátott kiadása, ami egy évek óta várt újdonságot hoz el az alapértelmezett appba – a helyesírás-ellenőrzést − írja az Index.

A frissítés után a Jegyzettömb kiemeli a rosszul írt szavakat, és javaslatokat ad, így könnyen azonosíthatja és kijavíthatja a hibákat. Emellett a Microsoft bevezette az automatikus javítást is, amely zökkenőmentesen javítja a gyakori gépelési hibákat még gépelés közben.

A helyesírás-ellenőrzés használata a Notepadben rendkívül egyszerű, mivel a hibásan írt szavak automatikusan piros színnel aláhúzódnak – ahogy azt más alkalmazásokban is meg lehetett szokni. A hibák kijavításához kattintani vagy koppintani kell a hibásan írt szóra, majd a legördülő menüből ki kell választani, hogy mire gondolt pontosan a felhasználó.

A Jegyzettömb új verziója továbbá arra is lehetőséget ad, hogy egy dokumentumon belül figyelmen kívül hagyjon bizonyos szavakat, illetve a felhasználó újakat is hozzáadhat a szótárhoz, így azokat a későbbiekben nem jelöli helytelenként az alkalmazás.

A frissítést elsőként a Canary és Dev csatornákon lévő tesztelők kapják meg, publikus bevezetésre valamikor a következő hetekben lehet számítani – derült ki a Microsoft által kiadott közleményből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×