eur:
389.51
usd:
363.08
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
2021. február 1-jén közreadott kép a Google  amerikai informatikai óriáscég székházáról az egyesült államokbeli Mountain View-ban 2013. január 3-án. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök 2021. február 1-jén bejelentette, hogy Ausztráliában a Microsoft Bing keresőjét fogják használni, amennyiben a Google és a Facebook betartja fenyegetését és korlátozza a szolgáltatásait az ausztrál felhasználók számára. Az ausztrál kormány  médiapiacot szabályozó kódexének tervezete szerint a két amerikai vállalatnak a törvény hatályba lépését követően fizetnie kell a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért.
Nyitókép: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

A gyógyszerfejlesztésekbe is beszáll a Google

A techcég nyílt forráskódú egészségügyi technológiája új gyógyszerek felfedezésében nyújt majd támogatást.

Az Egyesült Királyságban bejegyzett Isomorphic Labs, a Google mesterséges intelligenciát fejlesztő cégének, a DeepMindnak a technológiáját fogja használni. A konvolúciós neurális hálózat – amely ahhoz hasonló technológia, amit az önvezető autók is használnak – új készítmények felkutatásában fogja támogatni a gyógyszerkutató szakembereket – írja a Portfolio.

A Deepmind AlphaFold2 technológiája képes lehet arra, hogy meghatározza az emberi testben található összes fehérje szerkezetét. A szoftver nyílt forráskódú és elsősorban gyógyszergyártó cégek, valamint akadémiai dolgozók fogják használni, és azt remélik tőle, hogy teljesen új irányokat nyit majd meg a gyógyszerkutatásban. Az eszköz csökkenteni fogja majd az új és innovatív kezelési módok felfedezéséhez szükséges időt. A klinikai vizsgálatok egyelőre még több évig is eltarthatnak, egy gyógyszer átlagos kifejlesztési ideje akár 10 év is lehet.

A DeepMind szerint a termékük akár olyan betegségek ellen is megtalálja majd az ellenszert, mint amilyen a Chagas-kór, vagy a Leishmania-fertőzés, amelyek a világ leghalálosabb megbetegedései közé tartoznak. Az AlphaFold2 nyílt forráskódú marad, így külsős szereplők is szabadon hozzáférhetnek majd.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×