eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Twitter,

Az igazság odaát van – Megnézhetjük a hosszú évtizedeken át titkolt CIA-ufóaktákat

Egy új törvény szerint a hírszerző ügynökségek már nem tarthatnak vissza ufómegfigyelésekkel kapcsolatos információkat.

Hosszú évek kitartó próbálkozásai után a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) kiadta az elmúlt 70 évben gyűjtött ufóaktáit – írja a Hvg.hu a Global Newst idézve. A változás nem a szervezet jóindulatának köszönhető, hanem egy új törvénynek, amely megtiltja, hogy a különös észlelésekről készült, akár katonai jellegű dokumentációk soha ne kerülhessenek nyilvánosságra.

Az ügyben a Black Velvet nevű közösség indított pert az amerikai kormányszervezet ellen, és végül az ő honlapjukon tették közzé a vaskos iratanyagot.

Összesen 2700 olyan oldal található, amely kimondottan ufóészlelésekkel foglalkozik,

de a gyűjtemény teljes méretét nézve több mint 2,2 millió oldalt jelent.

Az iratok angol nyelven íródtak, észlelési körülmények, dátumok és helyszínek is kiolvashatók belőlük. Mivel az iratokat szkennelt változatban tették közzé, és már az elkészülésük idején titkosították őket, bizonyos részek nem láthatók – ezeket a feketével kihúzva találni a papírokon.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×