eur:
394
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
London, 2017. június 27.A Google amerikai informatikai óriáscég logója a londoni iroda bejárata felett 2017. június 27-én. Az Európai Bizottság rekordösszegű, mintegy 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki a Google-ra a versenyszabályok megsértése miatt, miután a cég a Google Shopping kereskedelmi szolgáltatás találatait kiemelt helyen szerepelteti a keresési találatok között, eltereli a fogyasztókat versenytársaitól és potenciálisan megkárosítja a vásárlókat. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Már a Google Maps is figyelmeztetést küld

Az otthon maradás fontossága mellett az egészségügy védelmére is figyelmeztet üzenetében a Google térképe.

Világszerte az egyik legfontosabb járványvédelmi intézkedés az elzárkózás lett. Emellett kormányok is egyre-másra figyelmeztetik a lakosságot, hogy lehetőség szerint ne személyesen keressék fel az orvost, hanem inkább telefonon érdeklődnek, így nem veszélyeztetik mások egészségét. Az egyelőre még csak Amerikában működő új Google Maps funkció is ez utóbbit hangsúlyozza - írta a The Verge cikke alapján a hvg.hu.

Az új funkció akkor lép automatikusan működésbe, ha a felhasználó egy rendelő vagy kórház elérhetőségére keres rá a szolgáltatásban. Ilyenkor egy kisebb ablak is megjelenik a pontos cím alatt, azt kiemelve, hogy a páciens elsősorban telefonon érdeklődjön az orvosnál. A fejlesztés a térkép Android és iOS-változatában is elérhető.

A Google egyébként is hangsúlyos szerepet vállal a járványügyi tájékoztatásban. A cég keresőoldalán egyrészt prioritást élveznek a koronavírussal kapcsolatos szervek felhívásai, a Play áruházból pedig folyamatosan tüntetik el azokat a kulcsszavakat, melyek félrevezető tartalomhoz navigálják a felhasználókat. A Google egy térképpel is segíti a hatóságok munkáját, de ez a szolgáltatás még nem elérhető. A Microsoft ugyanilyen megoldása viszont igen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×