eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nagy Viktor a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának ötödik fordulójában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: egyik csapat sem akart nyerni a magyar–olaszon

Már a negyeddöntőre készült a magyar vízilabda-válogatott az olaszok elleni csoportzáró rangadón – véli az olimpiai bajnok pólólegenda.

A magyar válogatott utolsó csoportmérkőzésén 5–5-ös döntetlent játszott a világbajnok olasz csapattal a tokiói olimpia férfi vízilabdatornáján, és harmadikként jutott a legjobb nyolc közé.

"Aki hajnalban megnézte a mérkőzést, eléggé unatkozott, mert úgy tűnt, hogy egyik csapat sem akar nyerni. Egy ilyen mérkőzésen, amikor a kapusok a legjobbak, valami nem stimmel. Jó védekezést láthatunk, jó kapusteljesítményt, a játékosok úsztak le-föl, mindent megtettek azért, hogy jónak tűnjön a mérkőzés, ettől függetlenül van valami hiányérzetünk a mérkőzéssel kapcsolatban. Valószínű ez volt a cél, hogy minél jobb ágra kerüljünk" – mondta Faragó Tamás.

Nagy Viktor kiválóan védett a kapuban, a védekezés rendben működött, Varga Dénes pedig három gólig jutott, de a többiek nem nagyon remekeltek. A montreali olimpia bajnoka szerint vannak ilyen mérkőzések, amikor a nagy pozíciós harcban mindenki el volt foglalva a fizikai teljesítménnyel, miközben a technikai lehetőségeket nem tudják rendesen kihasználni.

"Már többször elmondtam, hogy a negyeddöntő fogja eldönteni a sorsunkat, és minden csapat erre készül.

Taktikai megfontolásból már ezen a mérkőzésen is a negyeddöntőre készült a magyar válogatott"

– vélekedett Faragó Tamás. Úgy látja, a magyar csapat óriási tartalékokkal rendelkezik, és alkalmas arra, hogy akár a spanyol, akár a horvát válogatottat legyőzze. (Időközben kiderült, hogy a horvátok jönnek szembe a négy közé jutásért.)

A pólólegenda szerint az erőnléttel nem lehet gond, az olimpia inkább komoly pszichés terhet ró a játékosokra, mert óriási felelősség, az a legfontosabb, hogyan bírják a lelki megterhelést. "Mivel profi játékosokról van szó és magyar vízilabdázókról, akik olimpiát akarnak nyerni, ezt is meg tudják oldani" – mondta.

A korábbi női szövetségi kapitány beszélt a nők Kína elleni váratlan vasárnapi vereségéről is. "Kellemetlen volt, mert devalváltuk azt a győzelmet, amit az amerikai ellen elértünk. Továbbra is az a helyzet, hogy a lányok, bármennyire is képesek fantasztikus teljesítményre, törékenyek és bármikor bármilyen meglepő eredményre is képesek" – mondta.

Most mindkét magyar válogatott az olimpiai negyeddöntőben folytatja kedden, illetve szerdán. "Egyértelmű mindkét esetben, hogy a negyeddöntőt meg kell nyerni, és mindenképpen éremért kell játszanunk" – jelentette ki Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×