eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
TOKYO, JAPAN - JULY 21:  Zsombor Berecz of Hungary sails his Finn Class Dinghy during a practice race ahead of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 21, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Nyitókép: Clive Mason/Getty Images

Feljött a második helyre Berecz Zsombor az éremfutam előtt

A magyar vitorlázótól messze van az első, de a negyedik is, így jó az esélye arra, hogy a keddi duplaszorzójú verseny után dobogóra állhat.

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második helyen bejutott az éremfutamba a tokiói olimpián, így kedden a dobogóért szállhat vízre.

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó a kilencedik részversenyben negyedik lett, a tizedikben szintén, de egyik fő vetélytársa, a spanyol Joan Cardona csak nyolcadikként futott be. Így helyet cseréltek, Berecz feljött másodiknak, hátránya kilenc helyezési pont a címvédő brit Giles Scott mögött. A futamot a 2020-as világbajnok új-zélandi Junior Josh nyerte, aki ezzel a negyedik helyre lépett előre, a magyar hajóstól tíz ponttal van lemaradva.

Az Enosima Jachtkikötőben kedden az első tíz helyezett száll vízre a dupla szorzós éremfutamban, a többiek számára befejeződött a verseny. A magyar vitorlázás eddig egy olimpiai medállal büszkélkedhet, 1980-ban, Moszkvában a Detre testvérek harmadikok lettek Repülőhollandiban.

Az állás az éremverseny előtt

1. Giles Scott (brit) 28 helyezési pont

2. Berecz Zsombor 37

3. Joan Cardona (spanyol) 39

4. Junior Josh (új-zélandi) 47

5. Nicholas Heiner (holland) 52

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×