eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kozuback Kamilla a női hódeszkások big air versenyszáma előtt tartott edzésen a Big Air Soukang sportközpontban a 2022-es pekingi téli olimpián 2022. február 12-én. A magyar versenyző tartalékként bekerült a mezőnybe így részt vehet a hivatalos edzésen.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vasárnap derül ki, Kozuback Kamilla indulhat-e big airben

Vasárnap este derül ki, hogy Kozuback Kamilla, Magyarország első hódeszkás olimpikonja indulhat-e a big air számban a pekingi téli olimpián, jelenleg tartaléklistás.

A szombat reggeli edzésen a sportoló édesapja, Jeremy Kozuback az MTI-nek elmondta: nagyon kicsi az esély, hogy lánya rajthoz állhasson, de három napot így is edzhet a Big Air Soukangon, az egyik emblematikus pályán.

"Nem tehetünk mást, mint várunk és edzünk. Szerencsére van Kamillának három napja, hogy itt gyakorolhasson, ma van a második nap. Mivel októberben volt egy súlyos bokasérülése, hat hét kiesett számára, így több big air versenyére nem utazott el, legutóbb december elején szerepelt ebben a számban" - nyilatkozott Jeremy Kozuback.

Kozuback Kamilla jelezte, hogy szombaton reggel nagyon jeges volt a pálya, mert különösen hideg volt, így az első néhány lejövetelén a biztonságra törekedett, és csak később próbálkozik az új trükkökkel.

Az édesapja hangsúlyozta, amikor csütörtök este a nemzetközi szövetség jelezte feléjük, hogy Kamilla tartaléklistára került, kérték, hogy biztosítsanak számára edzéslehetőséget, mert az egy héttel ezelőtti slopestyle-ban ezt nem tették meg.

"Ez a pálya elég veszélyes ahhoz, hogy edzések nélkül kockázatos lenne a versenyzés. A kérésünket teljesítették, így lehet gyakorolni. Mivel Kamilla tartalék, ezért nem osztják be a hivatalos csoportokba, rajtszáma sincs, akkor jön le, amikor a biztos indulók váltják egymást. Szeretnénk több trükköt kipróbálni, de első a biztonság. Előbb meg kell szokni a pályát, mert nagyon jeges. Pénteken más állapotú volt, mert akkor melegebb volt az idő" - tette hozzá Jeremy Kozuback.

A 17 esztendős snowboardos eredetileg félcsőben szerzett kvótát - ebben a számban a 19. lett -, de előtte slopestyle-ban is szerepelhetett, mert egy japán versenyző sérülése miatt bekerült a mezőnybe. Csakhogy a veszélyes pályán csupán néhány órát gyakorolhatott, így aztán múlt szombaton - első magyar pekingi szereplőként - 28. lett.

A big air az egyetlen havas szám az olimpián, amelyet nem a hegyekben, hanem a fővárosi Big Air Soukangon, egy használaton kívüli hatalmas gyártelepen felépített ugratón rendeznek.

A versenyzők közel 80 méter magas mesterséges lejtőn csúszhatnak lefelé - valaki előbb lejjebb is jön, hogy ne legyen akkora lendülete -, és a megszerzett lendületből hatalmas ugrást hajtanak végre és közben több trükköt mutatnak be.

A big air selejtezőjét hétfőn, a döntőjét kedden rendezik.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×