eur:
392.67
usd:
361.16
bux:
72382.73
2024. július 16. kedd Valter
Karim Benzema francia válogatott labdarúgó, a Real Madrid játékosa, miután átvette az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát a párizsi Chatelet Színházban rendezett gálán 2022. október 17-én. A díjat a France Football francia szaklap most rendhagyó módon a 2021-es és 2022-es év választása alapján ítélik oda.
Nyitókép: MTI/AP/Francois Mori

Megszólalt Karim Benzema is, nagy bejelentést tett

A francia csatár, aki sérülése miatt nem játszott a világbajnokságon, sajátos üzenettel köszönt el a válogatottól.

Karim Benzemának nem volt szerencséje a francia válogatottal. Négy évvel ezelőtt a zsarolási botránya miatt maradt le a világbajnoki győzelemről, ezúttal tagja volt a vb-keretnek, de nem sokkal a torna kezdete előtt megsérült, így nemcsak nem léphetett pályára, de nem is volt a csapattal Katarban. Mivel Didier Deschamps nem hívott be új játékost, így a Real Madrid aranylabdás csatára is megkapja az ezüstérmet, de újabb sikerekre nem lesz már lehetősége a nemzeti mezben.

Benzema a döntőre sem tért vissza Dohába, noha olyan hírek is voltak, hogy Emmanuel Macron francia elnök társaságában utazhat a fináléra, sőt azt is rebesgették, hogy mivel már felgyógyult, akár be is vethetik a franciák. Végül azonban csak a távolból követhette az aranycsata drámai pillanatait.

Aztán a mérkőzés másnapján ő is drámai bejelentést tett. "Megtettem a szükséges erőfeszítéseket és elkövettem a hibákat is ahhoz, hogy ott legyek, ahol ma tartok. És nagyon büszke vagyok rá.

Megírtam a történetemet, és a miénk most véget ér"

– írta Benzema a közösségi oldalán. Ezzel a 35 éves futballista 15 év és 97 mérkőzés után elköszönt a francia nemzeti együttestől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×