eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés után a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. Montenegró-Magyarország 0-0.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Értékelések az írországi vereség után - "Okunk drámára meg kardba dőlni nincs"

Az ír-magyar 2-1 után a hosszú idő után vesztes labdarúgó-válogatottmeccs után a főszereplők nyilatkoztak. A magyar gólszerző szerint tanulni kell a hibákból, és ígérete szerint fognak is. Egyetért vele a magyar szövetségi kapitány, aki szerint "senki nem halt meg, nem halt bele a vereségbe".

2022 vége óta Írországban kedd este először szenvedett vereséget a magyar labdarúgó-válogatott 9 győzelem és 5 döntetlen után, igaz, az írországi vendégeskedés az Eb-re való felkészülést szolgálta, a tétje sem volt több, sem kevesebb.

Lang Ádám (M4 Sport): - Meglepett, hogy odakerült elém a labda, de be tudtam rúgni. A bekapott első gólnál viszont én is hibás voltam, rosszul helyezkedtem. A második félidőben úgy voltunk, hogy jók vagyunk, mennünk kell tovább, működött a labdabirtoklás és a labda elleni játék is, veszélyes helyzeteket alakítottunk ki, míg az írek nem, a második gól előtt összesen egyszer értek fel a kapunkig. Ebből viszont tanulni kell mindenképp, mert nem voltunk szervezettek, és fegyelmezetlenség előzte meg azt, hogy a rúgott szögletünk után indítottak le minket. Okunk drámára meg kardba dőlni nincs, tanulni kell ebből, fogunk is, ezt itt le is zárom. Összességében megvalósítottuk a pályán, amit szerettünk volna, de volt két súlyos technikai hibánk, ezeket kell kijavítani, meg is tesszük, megyünk tovább. Nem kezdhetünk el búslakodni. Ez a mérkőzés arra szolgált, hogy egy nagy tornára felkészüljünk. Elfáradtam, régóta nem játszottam meccset, ezt jeleztem is, ezért cseréltek le.

Nagy Ádám (M4 Sport) - A tempót illetően nem volt ez egy rossz mérkőzés, de az ellenfél támadó harmadában kell inkább birtokolni a labdát. Labdaszerzés és -tartás szempontjából ez olyan mérkőzés volt, mint amilyenre a skótok ellen számíthatunk az Eb-n. Összességében ez egy jó felkészülési mérkőzés volt, nyilván az utolsó percben nem engedhetünk meg egy ilyen hibát. Kiküszöböljük a hibákat ahhoz, hogy élesben ne történhessen ilyen. Nyilván azt próbáltuk gyakorolni, hogy Szoboszlai Dominikkal minél többet mozgassuk a labdát, a végén pont ebben volt a hiba, elpasszoltuk a labdát egy szögletünk után.

Marco Rossi (szövetségi kapitány, Magyarország; M4 Sport) - Ma este senki sem halt meg, senki sem halt bele az eredménybe. Döntetlent sem érdemeltünk volna, mert sokkal több helyzetünk volt, egyértelműen uraltuk a mérkőzést. Két helyzetből kétszer betalált az ellenfél, ez előfordul a labdarúgásban, tanulnunk kell ebből, főleg az utolsó percből. Ilyen kontrát nem lehet megengedni. Pedig megszerveztük a rögzített játékhelyzeteket, ezt mutatta a gólunk is. Senki sem szeret veszteni, de megtörténik az ilyen. Remélem, el tudjuk kerülni az ilyen helyzeteket. Nem mondhatom, hogy a jövőben nem fogunk kikapni, de tanulni fogunk.

Will Smallbone (a mérkőzés legjobbja, Írország): - Nem játszottunk igazán jól. Nincsenek ezen a szinten, ebben a fázisban barátságos meccsek, a cseréink jól szálltak be, kihasználtuk a frissítést. Nem volt könnyű szezonom, de most, hogy győztünk Magyarország ellen, kicsit könnyebb nekem is.

A leendő magyaros Eb-csoport további tagjainak eddigi júniusi felkészülési mérkőzései:

  • Svájc-Észtország 4-0
  • Skócia-Gibraltár 2-0
  • Németország-Ukrajna 0-0

A magyar labdarúgó-válogatott az Eb-n először Svájccal (június 15.), majd Németországgal (június 19.), végül Skóciával (június 23.) játszik.

A "főpróba" Debrecenben lesz szombaton Izrael ellen 18 órakor.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×