eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa az angol labdarúgó-bajnokság Liverpool FC-Chelsea mérkőzésén Liverpoolban 2024. január 31-én.
Nyitókép: Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa 2024. január 31-én. MTI/EPA/Adam Vaughan

Van, amiben Szoboszali Dominik is „rémes”, de…

A magyar válogatott középpályás kis százalékkal jár sikerrel szerelési kísérletei során, de a Liverpool játékában – ebben a tekintetben – a mennyiség fontosabb a minőségnél.

Érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet a játékosok adataival, elemzéseivel, értékeléseivel foglalkozó elismert nemzetközi honlap, a Whoscored. Eszerint a Liverpool két játékosa – Trent Alexander-Arnold és Szoboszlai Dominik – a Premier League legrosszabbjai között van egy mutatóban – írja a csakfoci.hu.

A szóban forgó mutató a szerelések sikeres aránya. Alexander-Arnold mindössze 36,8 százalékát nyeri meg szereléseinek, ez az angol élvonalban a legrosszabb, míg a harmadik a Pool magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik a listán 47,7 százalékkal.

Szoboszlait ugyanakkor védelmébe veszi a statisztikáról író angol cikk. Fontos ugyanis kiemelni, hogy a Liverpool a párharcok tekintetében nem a minőségre, hanem a mennyiségre megy.

Azaz óriási számban vállalnak fel párharcokat, szerelési kísérleteket, ráadásul Szoboszlainak posztjából és feladataiból adódóan éppen az a szerepe, hogy nagy intenzitással támadja az ellenfél labdarúgóit, hogy azok más irányba „meneküljenek”. Bár így lehet, hogy nem nyeri meg az adott szerelési kísérletet, de a célját eléri vele az együttes. – olvasható.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×