eur:
389.29
usd:
362.53
bux:
68101.68
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/Liverpool FC

Nagy a baj Szoboszlai Dominik combjával

Telkiben megvizsgálta egy osztrák rehabilitációs szakember, de ő sem találta meg az okát, hogy a Liverpool magyar középpályása mitől fájlalja a lábát.

Hazatért és Telkiben, a magyar labdarúgó-válogatott bázisán kapott segítséget mihamarabbi felépüléséhez Szoboszlai Dominik. A Liverpool FC játékosa januárban combizomhajlító-problémák miatt több mint három hétig volt harcképtelen, most pedig az akkor érzetthez hasonló fájdalommal küzd – írja az Index.

A klubja továbbra sem tett közzé hivatalos diagnózist a magyar középpályás sérüléséről, csak annyot tudni, hogy ismét a combhajlító izmával van gond. A gyógyulásában azonban a Magyar Labdarúgó-szövetség is segít – ez már csak a nyári Európa-bajnokság miatt is fontos –, és Szoboszlai, miután kiderült, hogy sérülése miatt nem léphet pályára az Arsenal elleni vasárnapi bajnokin, a klub engedélyével hazautazott Magyarországra: hétfőn a válogatott központjában, Telkiben az osztrák Franz Leberbauer várta őt.

A „Guru" becenéven is emlegetett terapeuta volt az, aki 2021 tavaszán, az elhúzódó ágyéksérülése és szeméremcsont-gyulladása alatt is segítette Szoboszlai rehabilitációját, így óriási tapasztalata mellett (többek között dolgozott már Erling Haalanddal, Konrad Laimerrel és Gulácsi Péterrel is) jól ismeri a játékos kórelőzményeit is.

A portál értesülései szerint a tesztek és a megkezdett rehabilitációs munka ellenére a játékos által leírt fájdalom pontos okát a rehabilitációs szakember sem találta meg. Így még mindig nem lehet biztosat tudni, meddig tarthat a felépülés a januárban combizomhajlító-problémái miatt 23 napot már kihagyó futballistánál. A liverpooli becslések szerint újabb mintegy három hétig hiányozhat a Liverpool keretéből.

Az Index úgy tudja, a középpályás szerdán visszarepül klubcsapatához, hogy ott folytassa a rehabilitációját. Szombaton a Burnley elleni hazai bajnokin továbbra is valószínűtlen a szereplése, már csak amiatt is, mert az együttesnél tényleg nem akarnak felesleges kockázatot vállalni azzal, hogy elkapkodják az újbóli bevetését. A Liverpool a szezon rendkívül sűrű időszakában jár, a Burnley-meccset követő 28 napban nyolc tétmérkőzést is játszik, ebből a szempontból sem mellékes, hogy Szoboszlai mikorra épül fel.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48%-a alkalmanként tesz félre, a rendszeresen megtakarítók pedig általában havonta és körülbelül 80 ezer forinttal tudják növelni megtakarításukat – derült ki az MBH Csoport reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság befektetési, megtakarítási szokásait vizsgálta. A befektetett tőke biztonsága továbbra is vezető szempont a válaszadók között, noha az utóbbi évek inflációs környezetében ezzel együtt felértékelődött a hozam fontossága is. A befektetések kezelésében a személyes és az online ügyintézés egyaránt népszerű, tanácsok esetében pedig elsősorban a banki szakértőkre hallgatnak a megtakarítók. A megtakarítással rendelkezők aktívan érdeklődnek a pénzügyek iránt, havonta akár többször is tájékozódnak, informálódnak a befektetési lehetőségekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×