eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook

Bolgár bohózat - Ilyen helyzetben még soha nem volt a magyar labdarúgó-válogatott

Eb-kijutásról minden bizonnyal döntő selejtezőjét Szófiában rendőrségi engedély híján, Plovdivban pedig azért nem játszhatja le Marco Rossi csapata, mert hatalmas gerendák lógnak be a pálya fölé, a pálya melletti parkoló pedig munkaterület. Az UEFA döntése órákon belül megszületik, a zöld gyep helyett a zöld asztalon juthat ki a jövő nyári tornára a magyar válogatott. Hogy jutottunk idáig?

Nehezen visszafejthető a csütörtökön elvileg megrendezendő Bulgária-Magyarország labdarúgó-Eb-selejtező mérkőzés előtörténete, és már anélkül is eléggé - nincs erre jobb szó - vicces, hogy még azt sem tudni, az előzmények után meg lehet-e rendezni a találkozót.

Javítás, átalakítás alatt áll Plovdiv stadionja, ahová a magyar válogatott Eb-kijutásáról a papírforma szerint döntő meccset kiírták, ám a kivitelező jelezte, itt aligha lesz meccs, az ismertté vált fotókon egyértelmű a helyzet: a parkolóban daruk vannak, a stadion fölé pedig félkész tetőelemek lógnak be, a látvány nem túl bizalomgerjesztő.

Biztos, ami biztos, áttették a helyszínt Szófiába, ám a rendőrség biztonsági okokból nem adott engedélyt ezzel a helyszínnel az összecsapás megrendezésére, így új helyszín után kellett nézni, ami nem más lett, mint újra Plovdiv.

Idő közben persze az is kiderült, hogy bármi is lesz a helyszín, nézők nem lesznek rajta - így kárpótolni kell 1-2 ezer magyar szurkolót a meccsjegyért, de akár az utazási és szállásköltségekért is... Hétfő reggel az InfoRádió főmunkatársa, Dénes Tamás a Reggelinfóban arról számolt be, hogy ha lesz meccs, annak - a helyszín megváltoztathatatlansága miatt - Plovdivban kell játszódnia.

Ehhez képest az MLSZ hivatalos adatbázisában a szófiai helyszín szerepel (és a 18 órára változtatott kezdés helyett 20.45), de egy szó, mint száz, a bolgárok szerencsétlenkedését az Eb-selejtezősorozat gazdája, az UEFA unhatja meg "először és utoljára": a gordiuszi csomót átvágva 3-0-val a magyar válogatottnak adhatja a meccset, amely eredménnyel Marco Rossi csapata kijutna a 2024-es Európa-bajnokságra.

Bulgária sportági szövetség szívhatja a fogát a - hétfőre várt - bejelentés miatt, ugyanis nem csupán egy számára már tét nélküli mérkőzést "úsz meg" - Bulgária válogatottja már korábban elvesztette esélyét a kijutásra -, de ilyen esetekben az UEFA komolyabb büntetést is kioszthat, ami hatással lehet a labdarúgó-válogatott további sorsára - mármint a bolgáréra.

Hétfőn elvileg minden eldől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×