eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi Torna Club operatív igazgatója beszédet mond a Sike András birkózócsarnok átadási és névadó ünnepségén Egerben 2015. december 9-én. Sike András olimpiai bajnok birkózó nevét vette fel az Egri Városi Sportiskola mintegy 25 millió forintból megújult birkózócsarnoka.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Nyíri Zoltán: kézzel fogható közelségbe kerülhet egy olimpiai bajnoki cím is

Az FTC ügyvezető elnöke rendkívül büszke arra, hogy a fukuokai világbajnokságon győztes férfi vízilabda-válogatottba a szakvezetést, valamint kilenc játékost is a zöld-fehérek adják, ugyanakkor kijelentette, "most kell csak igazán odatennünk magunkat".

A sportvezető - akinek korábbi játékosként szívügye a szakág - az MTI-nek adott interjúban elmondta, a görögök elleni finálé hajrájában a rivális kezében volt ugyan a találkozó, de némi szerencsének, illetve a görög kapitány rossz döntésének is köszönhetően eljutott az ötméteresekig a csapat, az FTC-t erősítő Vogel Somával a kapuban pedig "jelentősen megnőttek az esélyek".

"Tizenkét éves kora óta ismerem Somát, azóta egyetlen ötméteres párbajra emlékszem, amit vele elveszítettünk" - nyilatkozta Nyíri Zoltán a klasszis kapusról, aki a klubjának többek között Bajnokok Ligája és Európai Szuperkupa-sikert, míg a válogatottnak 2020-ban már Európa-bajnoki címet "hozott" ebben a műfajban.

Varga Zsolt szövetségi kapitány a legutóbbi szezon végén, tíz év után búcsúzott el a Ferencvárostól, az elmúlt idényben még párhuzamosan végezte feladatait. "Varga Zsolt, Nyéki Balázs, Madaras Norbert és köztem van egy olyan munkakapcsolat, ami sohasem szakadt meg, gyakorlatilag minden nap egyeztetünk a benyomásainkról. Sokat beszéltünk arról, hogy a tavaly nyári világbajnokság után kialakult állapotot hogyan lehetne megfordítani. Ez szerencsére sikerült, ebben Zsoltnak óriási szerepe van, hiszen különleges képessége van erre, fantasztikus szeánszokat tud tartani, és kiválóan ösztönzi a játékosokat arra, hogy az egység mindig hamarabb diadalmaskodik, mint az egyén."

A fukuokai világbajnokságon a vízben kilenc játékos - Vogel Soma, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vigvári Vendel - képviselte a magyar bajnok és kupagyőztest, a parton pedig Varga Zsolt mellett a szakmai stáb is teljes egészében az FTC-től érkezett a válogatotthoz.

"Ez egy hatalmas büszkeség nekünk, ami ugyanakkor azt jelenti, hogy most kell csak igazán odatennünk magunkat. Most mindenki minket ünnepel, de ha elhisszük, hogy megvagyunk, akkor a sport gyorsan helyretesz minket. Zsoltnak és nekem is közös a jelmondatunk, »munka, munka, munka«, ebből most másfélszer többet kell beletennünk, ő pedig garanciát is jelent arra, hogy ezt el fogják végezni, és

ha ez a siker még jobban összekovácsolja a játékosokat, akkor a következő években ez a csapat mindenhol esélyes lesz, kézzel fogható közelségbe kerül egy olimpiai bajnoki cím is."

Nyíri Zoltán elmondta, a válogatottnak és a Ferencvárosnak is előnyt jelenthet, hogy már most sikerült megszerezni az olimpiai kvótát, így a következő, kegyetlen, de a soron következő Európa-bajnokság és világbajnokság miatt szaggatott klubszezonban a magyarokat nem kell majd kizsigerelni, ellentétben azokkal a légiósokkal, akiknek a nemzeti csapata még a párizsi indulásért harcol.

"A görög válogatott az Olympiakoszra, a spanyol a Barcelonetára épül, bízom abban, hogy ebből a szisztémából mi is profitálhatunk majd a jövőben, de az elsődleges célunk az, hogy itthon megvédjük a bajnoki- és kupaelsőségünket" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×