eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Greece-Hungary
Nyitókép: Istvan Derencsenyi/World Aquatics

Vogel Soma: ennyire még sosem izgultam - videó

Az ötméteresek védésében is közismerten jó kapus zavarba jött, amikor a nevét skandálták a csapattársak a győzelem után. A cikkben visszanézheti a parádés védéseket is!

Vogel Soma számára igazán drámaira sikerült a fukuokai vizes-világbajnokság döntőjének végjátéka: amikor 10-9-es magyar vezetésnél bár kivédte a görögök lövését, ám a karjával véletlenül a kapuba sodorta a labdát, amivel 10-10 lett és le kellett küzdeni az ötméteres-párbajt is. Ez végül a parádés védésekkel sikerült (hét görög lövésből négyet kivédett), így belefértek a magyarok hibái is, és a vízilabda-válogatott 4-3-at teljesítve, 2013 után ismét világbajnok lett.

"Ennyire nem izgultam még mérkőzés előtt és közben, mint ma" - mondta Vogel Soma kapus a Fukuokában ötméteres-párbajjal megnyert vb-arany után. Nagyon nehéz volt a küzdelem, de bízott a beletett munkában, a statisztikában, a megérzéseiben, illetve a csapat lövőiben, és ezek által abban, hogy együtt győzni tudnak.

Az már "megvan" neki, hogy kijutottak az olimpiára, de a vb-aranyat még nem fogta fel teljesen, ahhoz még kell pár óra, miután már kicsit lehiggadt - mondta az éremátadás után, még a medence partján nyilatkozva. A vb-aranyat még álomszerűnek érzi, habár év közben is sokat gondoltak a nyárra és az olimpiára is. Úgy van felépítve az edzésmunkájuk is, hogy Párizsra készüljenek, és ez most óriási lépés - fogalmazott a szövetség Facebook-oldalán megjelent videóban.

Vogel egyértelműen az ötméteres párbajok specialistája, ugyanis karrierje során már korábban Európa-bajnoki címet, Bajnokok Ligáját és Európai Szuperkupát is nyert így.

"Egyértelműen ez a mostani lesz a kedvencem, szerencsére sok van belőle. Ez egyszerűen felülmúlhatatlan" - mondta Vogel, aki elárulta, gyerekkori álma válik valóra azzal, hogy a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában felkerül a neve a világbajnokok falára, ugyanakkor még az olimpiai bajnokok nevével ellátott márványtáblán is szeretné viszontlátni magát.

A védés után a karjával besodort, 10-10-et eredményező görög lövéssel kapcsolatban elmondta: "Nem is tudom, mi történt ott, mintha kicsit a vb-döntő súlya ott lett volna a vállamon. Általában nem szoktam, de most izgultam, így egy-egy mozgás nem úgy ment, mint máskor, de nagyon örülök, hogy mentálisan benne tudtam maradni a meccsben" - fogalmazott az MTI-nek a 26 éves hálóőr, aki a mérkőzés legjobbjának járó különdíjat is elnyerte.

A Magyar Nemzetnek pedig elmondta: a négy kivédett görög lövésből két védés abszolút megérzés volt, kettőt viszont előre eltervezett.

"A lövők ilyenkor már fáradtak, nem tiszta fejjel lőnek, akaratlanul is a jól bevált lövéseiket veszik elő, amikre lehet készülni. Jó érzés, hogy az ellenfél játékosai is látják, hogy korábban védtem büntetőket, és ez ott van a fejükben."

A győzelem után a magyar csapat tagjai körbeállták Vogelt, és a nevét skandálták.

"Zavarba is jöttem először, mert egy csapat vagyunk, sose gondoltam arra, hogy én nyertem meg egy meccset, akármilyen teljesítményt nyújtottam. Köszönöm, hogy ennyire bíznak bennem, hallottam is vissza, hogy mondogatták, Soma úgyis ki fogja védeni."

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×