eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Colorful water ball in swimming-pool
Nyitókép: joruba/Getty Images

Adriai túrák előtt a Ferencváros

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) csütörtökön elkészítette a férfi és női vízilabda Bajnokok Ligájának sorsolását.

A férfi mezőnyben a selejtezőben lesz érdekelt a magyar bajnoki ezüstérmes Genesys OSC Újbuda, valamint a harmadik EPS-Honvéd. A szeptember 8-10. közötti kvalifikációs körben az újbudaiak Horvátországba játszanak majd egy minitornát a házigazda Jug Dubrovnik, a francia Tourcoing és a román Dinamo társaságában, míg a Honvéd a német Waspo Hannover otthonában a vendéglátók mellett a spanyol CN Barcelona, a szerb Crvena zvezda és a görög Apollon Szmirnisz együttesével találkozik. Mindkét magyar csapattól bravúr lenne a továbbjutás, a főtáblára ugyanis csak a csoportok első helyezettjei jutnak.

A sorozat legutóbbi négy kiírásának nyolcas döntőjében ott volt az FTC-Telekom Waterpolo - a zöld-fehérek 2019-ben elhódították a trófeát, 2021-ben döntősök, tavaly bronzérmesek voltak -, a magyar bajnok és kupagyőztes a szeptember 26. és december 6. között sorra kerülő csoportkörben a friss horvát bajnok Jadran Split és a montenegrói Jadran Herceg Novi mellett egy selejtezőből érkező riválissal szemben indul majd harcba a továbbjutó első két hely valamelyikéért.

A magyar érdekeltségű csapatok közül összekerült egymással a két világbajnok balkezes magyar klasszist, Zalánki Gergőt és Vámos Mártont foglalkoztató címvédő olasz Pro Recco és a görög Olympiakosz, míg Manhercz Krisztián és Angyal Dániel új csapata, a Marseille a spanyol Barcelonetával meccsel majd kétszer is.

Az új lebonyolítás értelmében a négy négyes csoportból az első két helyezett jut tovább, ezt követően újabb két kvartettben rendeznek körmérkőzéseket, és innen alakul ki az immáron Final Four mezőnye.

A nőknél azonos selejtezőcsoportba került az előző szezonban az Eurokupa-döntőjében is egymással összecsapó UVSE és a Ferencváros. Mindkét magyar együttes jó eséllyel indul harcba hazai környezetben a továbbjutásért, ugyanis a görög Glyfada, a német Spandau 04 és az ugyancsak görög Alimosz együttesét felvonultató csoportból ketten kerülnek a főtáblára.

Az előző idényben négyes döntőig jutó Dunaújváros Rómában a házigazda SIS Roma, a francia Lille és Grand Nancy, valamint a spanyol Sant Andreu társaságában harcol a továbbjutásért, míg a BVSC-Zugló Spanyolországban, a Keszthelyi Ritával felálló vendéglátó Mataro, a görög Vuliagmeni, a spanyol Terrassa és a holland ZV De Zaan ellen ugrik medencébe.

A bajnoki címvédő Eger kiemelt, alanyi jogon főtáblás.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×