eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A francia Julian Junca kapus (j) és Erdély Csanád a Magyarország – Franciaország jégkorongmérkőzésen a Sárközy Tamás Emléktornán a budapesti Tüskecsarnokban 2022. november 12-én. A magyar csapat hosszabbítás után 2-1-re kikapott, így a harmadik helyért játszhat.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Igazi hokiünnep Budapesten: Kanada lesz az utolsó ellenfél

Kedd este Kanadával játssza utolsó felkészülési mérkőzését a magyar jégkorong-válogatott az MVM Dome-ban, a hétvégén pedig már az elit világbajnokságon szerepelhet a finnországi Tamperében.

"Legyen egy jó pillanatunk!" – ezzel a mottóval vág neki a világbajnokság előtti utolsó napoknak a magyar jégkorong-válogatott. Kevin Constantine szövetségi kapitány csapata kedden 19 órakor az MVM Dome-ban találkozik a vb-re aranyéremért utazó kanadai válogatottal – a találkozót élőben közvetíti az M4 Sport+ (Duna World) –, majd szerdán elutazik a vb-re, Tamperébe, ahol szombattól – sorrendben – Dánia, az Egyesült Államok, Franciaország, Svédország, a címvédő, olimpiai bajnok és házigazda Finnország, majd Németország és végül Ausztria vár rá. A nyolcas utolsó helyezettje jövőre a divízió I/A-ba n játszhat, a legjobb négy pedig a negyeddöntőbe jut.

"Mint a legalacsonyabban rangsort csapat, nekünk kell a leghosszabb felkészülés, hogy tudjuk egymás minden egyes mozdulatát, és, hogy a kapussal együtt hat ember mit fog csinálni a jégen" – mondta az InfoRádióban Erdély Csanád, a válogatott csatára. A nemzeti együttes április eleje óta készül az elit világbajnokságra, ahol harmadszor szerepelhet. Sorozatban Ukrajna, Japán, Lengyelország, Nagy-Britannia és Szlovénia ellen vívott eddig két-két mérkőzést – egyetlen győzelem van a mérleg pozitív oldalán –, és most Kanada ellen zárja Budapesten a felkészülést, utána már jönnek a vb-meccsek Tamperében.

"A szlovének ellen már nagyon jó momentumaink voltak, főleg a második mérkőzésen. Amit egy magasabban rangsorolt csapat ellen nem tudunk megcsinálni ügyességgel, azt mi szívvel próbáljuk pótolni. Ezzel a mentalitással fogunk nekiugrani Kanadának és az A csoportos vb-nek is:

tudjuk, hogy nem nekünk van a legjobb csapatunk, de a legnagyobb szívünk nekünk lesz"

– ígérte a fehérvári csatár.

Erdély Csanád szerint igazi hokiünnep lesz az MVM Dome-ban, mert Kanada ellen még egy barátságos mérkőzés is feledhetetlen élmény, különösen ilyen környezetben.

Az ünnepből kimarad a kapus Rajna Miklós, aki sérülése miatt nem utazhat a pénteken kezdődő tamperei-rigai jégkorong-világbajnokságra sem, helyére Arany Gergely került, aki még az április 17-i keretszűkítésnél maradt ki a csapatból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×