eur:
395.81
usd:
368.78
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a jövő évi párizsi olimpia rajtja előtt 500 nappal szervezett világ körüli staféta budapesti sajtótájékoztatóján a Francia Intézetben 2023. március 14-én. A virtuális világstafétát a játékokat előkészítő bizottság, valamint a francia Európa-ügyi és Külügyminisztérium szervezte 128 ország nagykövetsége és több száz sportoló részvételével.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

500 nap a párizsi olimpiáig – Gyulay Zsolt: „az öttusa és a kajak-kenu változásai nem igazán fekszenek nekünk”

A MOB-elnök az InfoRádiónak adott interjút a 3 éves olimpiai ciklus második felére fordulva.

500 nap múlva kezdődik a párizsi olimpia.

A franciák világ körüli stafétát szerveztek, Budapesten ebből az alkalomból reggel három evezősnyolcas vonult fel a Duna Országház előtti szakaszán, majd 2024 méteres futás következett, a nagykövetségek munkatársai, sportszövetségek, egyetemek képviselői vettek részt a Francia Intézet elől rajtolva.

Gyulay Zsolt MOB-elnök az InfoRádiónak hangsúlyozta, hogy remek rendezés és különleges hangulatú olimpia várható jövő nyáron Párizsban.

"Nemcsak egy sporteseményről beszélünk, hanem nagyon komoly kulturális programra is számíthatunk a francia fővárosban,

mind a megnyitó ünnepség, mind az egyes sportágak helyszínei olyan történelmi-kulturális helyszínek, amelyek különleges élményt fognak nyújtani az odalátogatóknak.

A sportolók is megteszik a dolgukat; az, hogy most 3 év szünet van két olimpia között, változik a kontinens is, nekik arra kell koncentrálni, hogy a legjobb teljesítményt a legtisztább eszközökkel elérjék" – fejtegette Gyulay Zsolt.

A MOB feladata olyan közeg felépítése, amely támogatja a kijutott sportolókat.

A szervezet elnökének Párizzsal kiváló tapasztalatai vannak, "nagyon kitesznek magukért a franciák", igaz, a magyar szervezőképességen nem tesz túl szerinte semmi.

"Már

az olimpiai falu is szinte kész

van, májusban végiglátogatjuk a helyszíneket. Én nagyon jó olimpiát várok, hosszú idő után tér vissza Európába az olimpia, Párizsba pedig épp száz év után" – említette.

Utalva a 3 éves ciklus összetömörödött kvalifikációjára és sűrű mezőnyére Gyulay Zsolt elmondta még, a mezőny mindig elképesztően nehéz, de az elmúlt tíz évben már nem csak Magyarország fektet nagy pénzeket a sportba, de például a lengyelek és Nyugat-Európa országai is.

"Olyan fejlesztések, olyan élsportprogramok vannak, amelyek a hagyományos sikersportágakban is megnehezítik a szereplést. Ráadásul

öttusában, kajak-kenuban a sportági változások nem igazán kedveznek nekünk, ezáltal még szűkebb a lehetőség a jó szereplésre;

de félreraknám ezeket a dolgokat, mert a jó sportoló, sportvezető mindig alkalmazkodik az új körülményekhez. Ha öttusában nem lovaglás lesz, hanem akadályverseny, akkor jó akadályversenyzőkkel kell szerepelni az olimpián, mert az olimpiai arany az olimpiai arany" – figyelmeztetett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A teljes interjút pénteken este fél nyolc után Ötkarika című műsorunkban sugározzuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 17. 22:01
2024. június 17. 20:59
×
×
×
×