eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Erik Ten Hag, az Ajax vezetőedzője csapatának a Tottenham Hotspur ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott első mérkőzése előtt Londonban 2019. április 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Négy trófeát nyerhet tavasszal a Man United, az első megvan

A Manchester United hat év után nyert ismét trófeát, Eric ten Hag mindössze a harmadik edző a Sir Alex Ferguson nevével fémjelzett éra befejeződése óta, aki megnyert egy sorozatot a csapattal. Az Old Traffordon az első idényét töltő holland mester ezzel Louis van Gaal és José Mourinho nyomába lépett.

A Manchester United az egyetlen csapat a legerősebb európai bajnokságok mezőnyét tekintve, amely akár négy trófeát is nyerhet tavasszal. A Premier League megnyerésére inkább matematikai az esélye (az Arsenal és a City is jobban áll), de a Ligakupa megnyerése mellett még versenyben van az Európa-ligában (következő ellenfele a Betis) és az FA-kupában (március elsején, szerdán: West Ham United) is.

Vasárnap 2-0-ra nyerte a Wembley-ben a Newcastle United elleni Ligakupa-döntőt, az első gólt Casemiro fejelte, a másodiknál, Marcus Rashford lövése után, egy védőről, Sven Botmanról került a labda a hálóba. A Szarkák nem játszottak rosszul a második félidőben, de a Man United megérdemelten szerezte meg a trófeát.

Ten Hag eddig minden nehézségen úrrá lett nyári érkezése óta, másképpen fogalmazva, minden csatát sikerrel vívott meg. Érthetjük alatta elsősorban a Cristiano Ronaldo-kérdés megoldását, de azt is, hogy jól összerakta a csapatot, amely sokat erősödött Casemiro érkezésével és Marcus Rashford megújulásával. A brazil pályafutása során eddig, klubcsapataiban, 17 döntőt játszott, s ezekből 16-ot megnyert. A legutóbbi kilencet mind megnyerte, a mostani Ligakupa-döntő előtt négyszeres BL-győztes, háromszoros klubvilágbajnok, egyszeres spanyol Király-kupa-győztes lett. Vasárnap őt választották a mérkőzés legjobbjának.

Ten Hag 40 mérkőzésen dirigálta eddig a Manchester Unitedet, a mérlege 29-5-6, ez kimagasló, 72,5 százalékos győzelmi mutatót jelent. A Manchester United öt év és 278 nap után nyert ismét egy trófeát (akkor José Mourinhóval diadalmaskodott az Európa-ligában), 1983 óta nem volt ilyen hosszú sikertelen időszaka.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×