eur:
393.76
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Wladár Sándor fontos hírrel érkezett Hosszú Katinkáról

A háromszoros olimpiai aranyérmes úszónő megkezdte a felkészülést a Duna Arénában az áprilisi kaposvári országos bajnokságra – mondta az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki beszélt Milák Kristóf elvégzendő munkájáról is.

Hosszú Katinka csütörtökön elkezdte a budapesti felkészülést a kaposvári felnőtt országos bajnokságra, amelyet április 19. és 22. között rendeznek.

Wladár Sándor emlékeztetett, hogy Sós Csaba kapitány ennek zárulta után fogja csak lezárni a fukuokai vb-csapatot. A remények szerint ebben a háromszoros olimpiai bajnok is helyet kap, de ez az ob-n nyújtott teljesítményén áll.

„Reméljük, hogy ott tud maradni még mindig, de ehhez neki nagyon-nagyon sokat kell még dolgoznia” – fogalmazott a sportvezető. Megjegyezte azt is, hogy az úszás egy olyan sportág, amelyben nincs igazán helye a magánéletnek, a szórakozásnak, csak a kemény munkának.

Ahogyan az most már több éve megszokott, 2022 is Milák Kristófról szólt a magyar úszósportban, hiszen a Honvéd klasszisa a 100 és 200 méter pillangó mellett most már gyorsúszószámokban, valamint a váltó tagjaként is versenyről versenyre maradandót alkot. Így nem is meglepő, hogy a sportújságírók döntése értelmében ő lett 2022-ben az Év sportolója.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e feljebb Milák Kristófnak, az elnök úgy vélekedett: idén talán nem, 2024-ben azonban igen.

„Azt mondtam a Kristófnak, hogy ha valóban egy ikonná szeretne válni, egy nemzeti példaképpé – bár nyilván már most is az –, azt úgy érheti el, ha Párizsban újra fel tud állni a dobogó tetejére” – tette hozzá a sportvezető. Emlékeztetett:

a magyar úszósportban két embernek sikerült legalább két egymást követő olimpián győznie, Egerszegi Krisztinának (3 olimpián összesen ötször) és Darnyi Tamásnak (2 olimpián négyszer).

Wladár Sándor egyetértett Sós Csabával, aki szerint Milák Kristófnak a saját kezében van a sorsa, miután 200 pillangón nincs olyan versenyző, aki utolérheti – a párizsi olimpiáig hátralévő – bő másfél évben, de azért nem szabad hátradőlni sem, sokat kell tenni érte. Megjegyezte, hogy a budapesti vb előtt azért az edzőjének, Virth Balázsnak is volt olyan időszaka, amikor az infarktus határán lehetett, mert Milák Kristóf néhány napra eltűnt.

Ilyen értelemben nem árt odafigyelni Tokió aranyérmesére – jegyezte meg Wladár Sándor, hozzátéve: egy időigényes érési folyamat, amíg egy olimpiai bajnok úszó megérti, hogy mi dolga van ebben az életben, hogy van kötelesség és felelősség, és „ebben Kristóf jó úton jár”.

A teljes interjú az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hangzott el, és a műsor címére kattintva is meghallgatható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×