eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka eltűnt, Sós Csaba is keresi

Szerda óta Kaposváron versenyeznek a hazai úszók. A rövid pályás országos bajnokságon szinte mindenki megmutatja magát, aki valamit is számít a sportágban. Valaki, akire már nagyon kíváncsi lenne mindenki, viszont nem nevezett: a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka eltűnt a szemek elől, még a szövetségi kapitány sem tud róla.

Tavaly már hallani lehetett arról az uszodákban, hogy Hosszú Katinka felhagy a versenyzéssel. Akkor a szövetségi kapitány, Sós Csaba úgy nyilatkozott, hallott a pletykákról, de meggyőződése, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszónő folytatja az úszást, tréningezni fog, mert fel akar készülni a versenyekre, hiszen még nem lőtte el minden töltényét.

Most azonban ismét elindulta a találgatás, hol lehet Hosszú Katinka, hová tűnt az uszodából, miért nem posztol a közösségi oldalain, folytatja-e egyáltalán az úszást?

„Már korábban is többször elmondtam, hogy az elkövetkezendő hónapok minden úszónknak vízválasztók lesznek – nyilatkozta Sós Csaba a Bors megkeresésére. – Elég régen vagyok a szakmában, ezért bátran kijelenthetem, egyetlen versenyző – még ha olyan nagy klasszis is, mint Katinka – sem adhat hónapnyi előnyöket az ellenfeleknek. Most úgy vélem, hogy Hosszú Katinka életében egyre inkább más, nem az úszáshoz tartozó dolgok válnak fontossá. Férjhez ment, boldog, kinyílt a világ előtte, már nem csak az uszodát látja.”

Az úszókapitány szerint benne van a pakliban, hogy Hosszú Katinka végleg kiszáll a „buliból”, de a döntés a bajnoknő kezében, vagy inkább a fejében van. Hozzátette:

ő maga is furcsállja az „eltűnését”, valóban nem tud róla semmit.

„Fukuokáig még nyolc-kilenc hónap van, Katinka akár még ott lehet(ne) Japánban a világbajnokságon. Ehhez azonban tréningezni kell, úgy ahogyan a többiek teszik” – fogalmazott.

A bulvárlap információi szerint a szövetség elnöke, Wladár Sándor és a háromszoros olimpiai bajnok rövidesen találkoznak. A hírek szerint egy kellemes ebéd vagy vacsora közben beszélik meg, hogy mit hoz(hat) a jövő Hosszú Katinka és a magyar úszósport számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×