eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
MTI/Kovács Tamás
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kopasz Bálint édesanyja nem bánná, ha a fia a csúcson hagyná abba a sportot

Idén is az olimpiai bajnok kajakozó Kopasz Bálint edzője és édesanyja, Demeter Irén vehette át az év edzőjének járó díjat a felnőttek gyorsasági szakágában a Magyar Kajak-Kenu Szövetség döntése alapján. Demeter Irén az idei sikerekről és Kopasz Bálint 2024 utáni terveiről beszélt az InfoRádiónak.

Ismét egy új dolgot próbáltunk ki, amit a korábbi felkészülési időszakban nem tettünk meg. Az újításnak szerintem minden versenyző örül, hiszen muszáj kitalálni valamit, hogy ne legyen monoton a felkészülés – mondta az olimpiai bajnok kajakozó Kopasz Bálint edzője és édesanyja, Demeter Irén.

Mint mondta, az elmúlt két hónap a felkészülés szempontjából érdekesen alakult, október végéig ugyanis csak könnyebb edzéseket végeztek. Most tudták elkezdeni azt a teljes értékű munkát, ami már jól megalapozott, ráadásul a kajakozó örömmel várja a keményebb munkát.

Kopasz Bálint legfontosabb megmérettetései idén augusztusra koncentrálódtak. A versenyző a világ- és az Európa-bajnokságon is két-két aranyat nyert: egyesben 1000 méteren, illetve 500 méteren párosban Nádas Bencével. Ez gyakorlatilag hibátlan nemzetközi szezonnak számít, a fő versenyeket tekintve a világkupák nem voltak annyira fontosnak ebben az évben.

Demeter Irén az 1000 méteres eredményt emelte ki, de értékesnek tartja a párosban elért szakmai sikereket, amire ő nem is számított, noha a párost is ő készítette fel.

Kopasz Bálint azt mondta, ő egyelőre a 2024-es párizsi olimpiáig gondolkodik, utána akár be is fejezheti a pályafutását. Az olimpia idején 27. életévét betöltő versenyző elképzelése a jövőt illetően tudatos, annak ellenére, hogy jóval idősebb versenyzők is elértek sikereket a magyar kajak-kenu történetében.

"A sportkarrier mellett a civil élet építése legalább olyan fontos. Bálint egész életében mindent alárendelt a sportnak"

– fogalmazott Demeter Irén, majd hozzátette, ez akár opció is lehet, amiről a versenyző dönt. Támogatná fiát abban, ha a csúcson fejezné be aktív pályafutását.

A kajakedző kijelentette: egészen biztosan nem szeretne új tanítványokkal foglalkozni, az olimpia után aktív nagymama szeretne lenni. "A legszebb évek várnak rám, így az unokákkal töltött időt szeretném minőségben megélni, és a három fiamnak a lehető legnagyobb segítséget megadni" – nyilatkozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×