eur:
389.73
usd:
362.79
bux:
67992.7
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Manhercz Krisztián a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának elődöntőjében, a Magyarország - Spanyolország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 8-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Manhercz Krisztián: idővel díszes helyet fog elfoglalni ez az ezüstérem a polcon

Még nem tud maradéktalanul örülni a spliti vízilabda Európa-bajnokságon szerzett ezüstéremnek Manhercz Krisztián Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes vízilabdázó, a horvátok elleni döntőben kihagyott büntetője miatt is csalódott. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy a budapesti vb hetedik helyéhez képest nagy előrelépést jelentett az Eb, ráadásul a játékban is fejlődött a válogatott.

Mint a válogatott erőssége elmondta, a csapat morálisan megtépázott volt a világbajnokság után, meg is fiatalodott, több játékosnak is ez volt az első felnőtt világversenye, ezért bennük is sok kérdőjel volt.

„Megleptük magunkat és azokat, akik benne vannak a vízilabdában. Főleg a szerbek és a spanyolok elleni mérkőzéssel, nem is az eredménnyel elsősorban, hanem a mutatott játékkal. Erre kevesen számítottak. Ezért mondom, hogy idővel díszes helyet fog elfoglalni ez az ezüstérem a polcon” – értékelte az Európa-bajnokságon mutatott magyar teljesítményt Manhercz Krisztián.

Úgy érezte, meccsről meccsre nőtt a csapat önbizalma.

A szerbek elleni csoportrangadón elért nagy különbségű győzelem nagy lökést adott,

erre jött a mindig kulcsfontosságú negyeddöntőben a Montenegró elleni siker. A legvégén nüanszok döntöttek – a házigazda horvátok javára.

Összességében elégedett a saját teljesítményével, de van benne hiányérzet, leginkább azért, mert a döntőben kihagyta az ötméterest. A torna közepén össze is szedett egy könyöksérülést.

„Elmondhatom, innen is van feljebb” – summázott.

Szóba került a sűrű versenynaptár, ennek kapcsán 2024-re hívta fel a figyelmet:

„Hat hónap alatt játsszuk le az Eb-t, vb-t, olimpiát, világligát, világkupát, bajnokságot, BL-t, mindent, amit le lehet!”

Megterhelő, de ha nyernek, akkor azért könnyebb élvezni – mondta. Szerinte a szövetség majd törekszik arra, hogy a klubszezont úgy alakítsák ki, hogy a sérülések elkerülhetők legyenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×