eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
A szerb Novak Djokovic a spanyol Rafael Nadal ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Novak Djokovic: a világelsőség elvesztése még csak a kezdet

Nem tudni még biztosan, mekkorát zuhan majd a következő hónapokban, de komoly mélyrepülésre számíthat.

Mint ismeretes, az All England Club hozott egy sokak által vitatott döntést, melynek értelmében az orosz és fehérorosz játékosok az idén nem versenyezhetnek Wimbledonban. Daniil Medvedev tehát kihagyni kénytelen a füves Grand Slamet, ám ezt világelsőként teszi majd, hétfőtől ugyanis ismét ő áll az ATP-rangsor élén. Sőt, Novak Djokovic még a második helyet is bukja, oda Alexander Zverev jön majd előre.

Ennek az az oka, hogy a szerb most veszíti majd el azt a 2000 pontot, amit a tavalyi Roland Garros megnyeréséért kapott. Azonban mindez még csak a kezdet a számára – írja az Eurosport. Djokovic néhány hét múlva a tavalyi wimbledoni győzelméért kapott 2000 pontját is elveszíti, a címét megvédheti ugyan, a pontjait azonban az ATP döntése értelmében bizonyosan nem. Ráadásul kiesik még további 1000, a covid-járvány miatt 2019-ből befagyasztott pontja is.

Mindez azt jelenti, hogy

Djokovic a hetedik hely környékére csúszik vissza a világranglistán a jövő hónap közepére. És még mindig nincs vége

– teszi hozzá a híroldal.

Djokovic ranglistás pozíciója ugyanis tovább romlik majd, ha az Egyesült Államokba való beutazási korlátozások a következő hónapokban nem változnak, illetve ha a szerb továbbra sem oltatja be magát. Ha minden marad úgy, ahogy most van, Djokovic nem vehet részt a US Openen, valamint a megelőző amerikai felvezető tornákon sem, vagyis a szerb nem szállhat harcba a Cincinnatiben és a US Openen maximálisan szerezhető 3000 pontért sem.

Ha így lesz, Djokovic szeptember elejére a top 10-ből is bőven kicsúszik majd. Ebben ugye vastagon benne van az is, hogy az év elején nem vehetett részt az Ausztrál Openen sem.

Címlapról ajánljuk
Érkeznek a nyilatkozatok - Dibusz Dénes: nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Sorsolás után

Érkeznek a nyilatkozatok - Dibusz Dénes: nem lenne meglepetés a továbbjutásunk

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Egyszer már sikerült legyőzni az adósság rémét, de most sokkal nehezebb helyzetben van a világ

Egyszer már sikerült legyőzni az adósság rémét, de most sokkal nehezebb helyzetben van a világ

A masszív fiskális politikai támogatás a 2007/8-as pénzügyi válság után és a 2020/21-es koronavírus-válság a második világháború óta nem látott szintre növelte az államadósság-rátákat világszerte. A magas adósság csapdájából ki lehet törni, ezt mutatják a történelmi tapasztalatok. A Commerzbank elemzője összegyűjtötte, mit tanulhatnak a mai kormányok a múlt tapasztalataiból. Az elemzés nem sok jót ígér: a siker múltban fennálló feltételei közül most egyik sem tűnik reálisnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×