eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Marcz Tamás szövetségi kapitány a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi versenyének csoportkörében játszott Németország - Magyarország mérkőzésen 2018. július 20-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Vb, Eb, Világliga - Kijelölte a célt Märcz Tamás a férfiválogatottnak

A vízilabdázók a most kezdődő európai Világliga-tornán vívhatják ki a nyári "túlterhelést", a férfiak szövetségi kapitánya azonban elmagyarázta, hogy miért és hogyan nem lesz mindegyik megmérettetés ugyanolyan fontos, hisz a játékosokat sem lehet kizsigerelni.

A csapatépítést tartja majd szem előtt Märcz Tamás, az olimpiai bronzérmes magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a párizsi ciklus első nemzetközi tornáján, a világliga csütörtöktől szombatig tartó európai döntőjében Podgoricában.

"Általában a Világliga-események előtt kevés időt kap a válogatott, most elmondhatjuk, hogy több nap is rendelkezésre állt, hogy egy bővebb kerettel, 18 fővel dolgozhassunk. Szerencsére nem 13, hanem 15 főt lehetett nevezni a Világligára, ami megadja a lehetőséget, hogy több játékost is beforgathassak majd a mérkőzéseken, ez biztos meg is fog történni, változni fog a meccskeret" - jelezte a rajongók felé a kapitány az InfoRádiónak nyilatkozva.

Látja, milyen fizikai állapotban vannak a játékosok, és azt is, hogy egy-egy egyszerűbb vagy bonyolultabb gyakorlatra, taktikai elemre hogyan reagálnak, hogyan gyakorolják be.

"A motiváció nem hiányzik senkiből, gyorsan le lehetett szűrni, hogy

nagyon koncentráltak, tettre készek, mind a fiatalok, mind az idősebbek szeretnének bekerülni a csapatba."

A Világliga hasznáról szólva elmondta, nemcsak a saját csapatunkat kell megtalálni, hanem az ellenfelet is "szűrni, tesztelni" lehet, és kell is, és bár az eredményesség is fontos lesz, hisz a vízilabdát gólra játsszák, a kiemelt esemény idén a budapesti vb és a spliti Eb, nem a legnagyobb cél tehát, hogy a csapat most Világligát nyerjen: "egy fontos mérföldkő a válogatottnak, és egy fontos torna lehetősége a válogatottnak a nyár közepén" még akkor is, ha csak a harmadik legfontosabb idén.

Magyarra fordítva:

"elég soknak találnám, hogy egy játékos mind a három tornán ott legyen, de

elképzelhetőnek tartom, hogy egy-egy fiatalabb játékos ilyen szintű terhet is elvisz" - magyarázta Märcz Tamás a közelgő feladatok rangsorolását.

Az idei nagy megmérettetések végére, szeptember 10-re két éremmel lenne elégedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×