eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin
Birmingham, 2013. május 19.Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője búcsúzik a szurkolóktól, miután befejeződött csapatának a West Bromwich Albion ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzése Birminghamben 2013. május 19-én. Ferguson most irányította utoljára a Manchester Unitedet, mert a bajnokság végén nyugalomba vonul. (MTI/EPA/David Jones)
Nyitókép: David Jones

Még mindig Sir Alex Ferguson az egyik legjobban kereső az angol futballban

Volt manchesteri játékosa, Wayne Rooney szerint az egykori menedzser olyan, mintha keresztapa lett volna a Unitednál.

A Sun szerint a körülbelül heti 235 ezer font könyvek jogdíjából, nyilvános szereplésekből, befektetésekből és a klubtól kapott tiszteletdíjból áll össze.

Ferguson állítólag 12,2 millió fontot keresett 2021-ben, ezzel vagyona 17,5 millió fontról 26 millió fontra nőtt az ACF Sports Promotions nevű cégének legfrissebb adatai szerint.

Eközben vagyona a Companies House-nál bejegyzett cégeknél 27 millió fontról 39,2 millió fontra nőtt, de még ennél is érdekesebb, hogy a Sun szerint

akár 100 ezer fontot (45,3 millió forintot) is kereshet egy-egy motivációs előadásáért.

Ferguson visszavonulása után egyetlen edzőnek sem sikerült hozzá hasonló sikereket elérnie. A Vörös Ördögök korábbi támadója, Wayne Rooney szerint Ferguson szerepe a klubnál nyomást gyakorol minden új edzőre, aki átveszi a csapat irányítását.

„Amikor Sir Alex visszavonult, azt hiszem, mindenki tudta, hogy az utódlás nagyon nehéz feladat lesz” – mondta Rooney a Sky Sports Hétfő esti futball nevű műsorában.

„David Moyes beszállt, de nem működött jól, és onnantól kezdve Louis van Gaal, Jose Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer... Voltak jó menedzsereink, de a Manchester United más, mint sok klub szerte a világon. Szükség lenne valakire, aki visszasegítené a klubot oda, ahova tartozik. Ám ez nem fog menni úgy, ha kétévente menedzsert cserélnek” – mondta Rooney, aki így folytatta:

„Ferguson olyan volt, mint a klub keresztapja;

nem csak a játékosoké, hanem a stábé, az akadémiáé is. Mindennek a csúcsán állt.”

Hozzátette: „David Moyes esetében mindig is azt gondoltam: lehetetlen feladat Alex Ferguson helyére lépni. Hat évre írt alá, és próbáltak időt adni neki, hogy megtegye, de nem ment.”

S még: „Úgy gondolom, hogy a játékosok alkalmazkodni tudtak Louis van Gaalhoz – pedig ez nehéz volt a munkamódszere miatt –, majd Mourinhóhoz is, de az akadémia, illetve az első csapat és a menedzser közötti távolság, különösen Mourinho alatt, hatalmas volt. Majdnem olyan volt, mintha nem is léteztek volna. Mivel 26 évig volt ez a kapcsolat Sir Alexszel, majd szinte nem engedtek fel vagy közel sem az első csapathoz, majdnem olyan volt, mintha nem is létezne kapcsolat az első csapat és az akadémia között.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×