eur:
393.03
usd:
366.11
bux:
66841.8
2024. április 26. péntek Ervin
WINDSOR, ENGLAND - DECEMBER 15: Sir Lewis Hamilton with his mother Carmen Lockhart after he was made a Knight Bachelor by the Prince of Wales during a investiture ceremony at Windsor Castle on December 15, 2021 in Windsor, England. (Photo by Andrew Matthews - WPA Pool/Getty Images)
Nyitókép: Andrew Matthews - WPA Pool/Getty Images

A Lewis Hamilton nevet talán hiába keressük a Forma-1 idei rajtlistáján

A hétszeres világbajnok névváltoztatásra készül, édesanyja iránti tiszteletét szeretné kifejezni ezzel.

A szezonnyitó bahreini nagydíjat megelőzően nyilatkozott arról a nyolcadik világbajnoki címére hajtó versenyző, hogy új név alatt tervez el indulni, igaz, azt egyelőre nem osztotta meg a nagyvilággal, pontosan milyen formában viseli majd azt - írja a CNN.

"A világot jelentené a családom számára, ha nyolcadjára is világbajnok tudnék lenni. Nekem is rengeteget jelentene. Büszke vagyok családnevemre, a Hamiltonra, azt ugyanakkor senki sem tudja, hogy édesanyám vezetékneve Larbalestier - ezt is fel fogom venni" - fogalmazott Hamilton a dubaji Expo 2020-on.

A részletekről annyit árult csak el, hogy reményei szerint hamarosan új nevét viselheti már, dolgozik az ügyön. A versenyző szülei még kisgyermekkorában elváltak, mind édesanyját, mind nevelőanyját meghatározó pozitív szereplőnek tartja életében. 12 éves koráig nevelte őt édesanyja, Carmen, majd édesapjával élt, akinek meghatározó szerepe volt karrierje korai szakaszában.

"Nem értem teljesen azt az egész elképzelést, miszerint amikor az emberek megházasodnak, a nő elveszíti a nevét. Nagyon szeretném, ha édesanyám neve is megmaradna a Hamilton név mellett"

- mondta.

A versenyző édesapjának támogató magatartása közismert: több állásban dolgozott, hogy fiát támogathassa és 2010-ig menedzselte is őt. Édesanyjának is sokat köszönhet, több nyilvános eseményre is választotta őt kísérőnek, decemberi lovaggá ütésére is ő kísérte el. Az idei szezon első versenyére vasárnap kerül sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×