eur:
388.58
usd:
361.42
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Csernoviczki Éva a japán Tonaki Funa ellen a női cselgáncsozók 48 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében játszott mérkőzés közben a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. július 24-én. A magyar versenyző vereséget szenvedett.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Sorjáznak Csernoviczki Éva érvei a visszavonulás mellett

Még nem döntötte el, hogy folytatja-e sportpályafutását az olimpiai és világbajnoki bronzérmes judós Csernoviczki Éva. Az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a jövőben már biztosan nem fog a 48 kilogrammos súlycsoportban versenyezni, mert az már az egészsége rovására menne.

Még nem döntötte el, hogy folytatja-e sportpályafutását az olimpiai és világbajnoki bronzérmes judós, Csernoviczki Éva.

"Nem döntök, amíg nem látom a kvalifikáció rendjét a párizsi olimpiára. Nincs még lefektetve, hány verseny lesz, mikor és hol. Nyilván szép pályafutás van mögöttem, 11 Európa-bajnokságon sikerült érmet szereznem, emellett világbajnoki bronzérmet, és a magyar judosport egyetlen női olimpiai érmét, illetve sikerült négy olimpiára is kijutni, nőként egyedül" - sorolta Csernoviczki Éva az InfoRádiónak nyilatkozva.

Most részéről is, de a sportágban is "kivárás van", új edzői stáb állt fel a szövetségben, egy ilyen sikeres pályafutás után pedig nagyon nehéz a sportolónak belemennie egy "kísérleti fázisba".

"Központosított munka fog folyni, a válogatott sportolókkal csak a válogatottkeret-edzők fognak utazni, ha jól tudom.

Nekem az új keretedzőm az új súlycsoportnak az egyik élversenyzője lenne, az ő edzője az én edzőm, illetve a másik edző félig versenyző, félig edző lenne. Meglátjuk, hogy fog ez működni a jövőben"

- fogalmazott óvatosan Csernoviczki Éva, akinek eddig édesapja, Csernoviczki Csaba volt az edzője.

Hogy nem billenti-e a mérleget "Párizs javára", hogy "csak" három év van addig, arra azt felelte, két év a kvalifikáció, amiről semmit sem tudni, ráadásul 2001 óta versenyez a 48 kilósok között, de most vált, mert "az már az egészsége rovására menne".

"Aki versenyzett fogyasztó sportágban, tudja, mit jelent a világ elitjében lenni ugyanabban a súlycsoportban. Nem szeretnék a továbbiakban ebben a súlycsoportban az egészségem és a sportteljesítményem rovására szerepelni. Ha tudtam volna előre, hogy a tokiói ciklus öt éves lesz, már korábban megtörtént volna a váltás."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 8. 15:43
×
×
×
×