eur:
368.87
usd:
345.11
bux:
48358.59
2023. június 7. szerda Róbert
A felújított szegedi Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központ az átadás napján, 2019. augusztus 15-én. A Maty-éri versenypályán augusztus 21-én kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Huszonkét éve várt erre Szeged - kajak-kenu-Eb helyszíne lesz

Várhatóan közvetlenül a párizsi olimpia előtt.

Az ECA (Európai Kajak-Kenu Szövetség) úgy döntött, a 2024-es párizsi olimpia előtt Szegeden rendezik meg a gyorsasági szakág Európa-bajnokságát - derül ki a Kajakkenusport.hu közléséből.

A döntést követően Kárai Péter, az MKKSZ alelnöke és az ECA vezető testületének tagja elmondta, több indok is alátámasztotta, hogy a mára már a sportág szentélyének számító maty-éri pályára esett a választás.

2002-ben a magyar küldöttség 10 arany, 7 ezüst és 2 bronzéremmel zárt a Tisza-partján. Azóta ugyan 2008-ban még rendeztünk egy utánpótlás-Eb-t is, felnőttet nem.

Érdekes, hogy vb-t azóta kétszer is rendezett hazánk, 2011-ben és 2019-ben is.

Szeged mellett, a lengyelországi Poznan, a bolgár Plovdiv és a csehországi Rasice városa pályázott még az esemény megrendezésére.

Több ok is szólt a magyar helyszín mellett: Kárai Péter befolyása, a sportág népszerűsége Magyarországon (közönség), valamint a tévéközvetítés várható színvonala is a tényezők között volt.

A pályázatban eredetileg május 23-26. szerepel lebonyolítási dátumként, de ez még változhat.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Elfogyott az amerikai tőzsdefelügyelet türelme, és két nap alatt nekiment a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének és a legnagyobb amerikai kriptotőzsdének is. A vádak között szerepel az, hogy a cégek elmossák az amerikai és a külföldi szolgáltatások közötti határokat, több szolgáltatást vonnak össze egyáltalán nem konvencionális módon, összemossák a tőzsdék és az ügyfelek eszközeit, vagy hogy nem regisztrálják be a szolgáltatásaikat az Egyesült Államokban. A kriptotőzsdék elleni mostani támadásoknak azonban van egy központi kérdése, mégpedig az, hogy vajon a kriptoeszközök olyan egyedi termékek, amikre egyedi szabályozásnak kellene vonatkoznia, vagy a már meglévő szabályozást kellene rájuk alkalmazni. Az eseményekre a tőzsdei árfolyamok is nagyot mozdultak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×