eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: szeged.hu

Molnár Tamás bemutatta az új szegedi uszodát

A világszínvonalú új uszoda kiváló háttere lesz a Szegeden folyó utánpótlás-nevelésnek – mondta a magyar szövetség alelnöke.

Szombaton délután a Magyarország-Szerbia férfi vízilabda-mérkőzéssel avatják fel hivatalosan a szegedi Tiszavirág Sportuszodát. Molnár Tamás, a Magyar Vízilabda Szövetség – szegedi származású – alelnöke elmondta: ezúttal megnyitó nem lesz, ünnepséget majd akkor tartanak, amikor nézők is jelen lehetnek a létesítményben.

Az uszoda 1200 nézőt tud befogadni, és hazai és nemzetközi vízilabda- és úszóversenyek megrendezésére is alkalmas.

Az uszodában egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található, amely egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. A medencecsarnok természetes megvilágítású, sötétíthető, és tévéközvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítettek benne. A versenymedence mellett egy 1,8 méter mély 25×15 méteres bemelegítőmedence és egy 0,9 méter mély 20×12,5 méteres tanmedence, illetve egy külső-belő lazítómedence is az uszoda része.

Az épületben kondicionálótermek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiségek, büfék és egy wellness részleg is megtalálható

Minden aspektusból világszínvonalú létesítményt kapott Szeged és a magyar úszósport – emelte ki a játékosként háromszoros olimpiai bajnok.

Mint mondta, az uszoda kiváló háttere lesz a Szegeden folyó utánpótlás-nevelésnek, és a pólósok és úszók mellett más sportágak képviselői, így a triatlonosok vagy a búvárúszók is használhatják majd.

Molnár Tamás szólt arról is, hogy amint a korlátozásokat feloldják, a lakosság is birtokba veheti majd a medencéket. Úgy kell az edzésidőket kialakítani, hogy a két sportuszodából az egyiket bármikor igénybe vehesse a közönség is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×