eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Nagyszerű játékkal kiharcolta a magyar női vízilabda-válogatott az olimpiai részvételt

A magyar női vízilabda-válogatott 13-10-re megnyerte a sorsdöntő meccset a házigazda olaszok ellen a trieszti olimpiai selejtezőtornán, s ezzel kiharcolta a tokiói szereplés jogát. A selejtezőtorna döntőjében majd a hollandokkal játszik, már egy tét nélküli találkozón.

1. negyed.

Szilágyi góljával, emberelőnyből máris vezet a magyar csapat, 1-0. Két kimaradt olasz lehetőség után Keszthelyi remek labdát kapott, bevágta, 2-0. Emberelőnyben az olaszok, Szűcs ment ki. Magyari Alda védett. Keszthelyi ellenben tíz méterről is pontosan lőtt, álomszerű kezdés, 3-0. A 6. percben az olaszok ötmétereshez jutottak, Garibotti kihagyta. A magyar csapat is hibázik, de az olaszok elképesztően idegesek. Tabani lövése után a labda a blokkról bepattant, 3-1. Kimaradt egy magyar előny. Vége a negyednek.

2. negyed.

Chiappini kiállítása után magyar emberelőny, szép forgatás után Szűcs Gabriella belőtte, 4-1. Az olaszoknál Bianconi előkészítetlenül lőtt, kapufára. Avegno kiállítása után nem sikerült kihasználni az előnyt, Illés lövését blokkolták. Újabb olasz ötös az ellenakcióból, Marletta lövését Magyari Alda kivédte. Parkes csavarja kijött a kapufáról. Ám a következő akcióból Illés bevágta a labdát a rövid sarokba, 5-1. Kimaradt egy magyar emberelőny, ellenben Marletta a másik oldalon szépített, 5-2. Újabb magyar bizonytalanság támadásban, Bianconi viszont közelebb hozta az olaszokat, 5-3. Megint kimaradt egy magyar előny. Kapkodó játékkal ért véget a negyed, félidőben 5-3.

3. negyed

Keszthelyi góljával indult a játékrész, de Tabani is eredményes volt, 6-4, a magyaroknak. Marletta ejtésével egy gólra jöttek fel az olaszok, a meccs legelején volt ilyen szoros az állás. Parkes Rebeca a legjobbkor húzta be a labdát fóróból, 7-5. Bianconi távoli lövéssel alakította 7-6-ra az állást. Újabb magyar előny, újabb magyar gól, Szilágyi révén 8-6. Szilágyi aztán labdát szerzett, Keszthelyi megúszott, 9-6. Az olaszok két előnyt is kihagytak, Magyari Alda kitűnően védett. Újabb előnyükből Palmieri már gólt lőtt, 9-7. Az utolsó negyed előtt kétgólos magyar előny.

4. negyed.

Keszthelyi Rita nagyon fontos gólt lőtt emberelőnyből, 10-7. 5:11-gyel a vége előtt Marletta kettős emberelőnyből szerzett gólt, 10-8. Leimeter mai első góljával, amelyet fórból lőtt, visszaállt a háromgólos különbség, 11-8. Magyar időkérés 3.30-nál, magyar főr előtt. Illés nagyon fontos góllal zárta az akciót, először négy gól a különbség, 12-8. Palmieri látványos csavargóllal mutatta, milyen erős ellenféllel szemben vezet a magyar csapat 12-9-re. Alighanem eldőlt, Keszthelyi Rita révén 13-9. Marletta szépített, 13-10. Negyvenkilenc másodperc van még hátra. Nincs több gól, 13-10-re nyert Bíró Attila válogatottja. s kijutott a tokiói olimpiára.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×