eur:
394.86
usd:
364.07
bux:
65532.7
2024. március 19. kedd Bánk, József
Lionel Messi, a Barcelona csatára, miután elnyerte az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát a párizsi Chatelet Színházban 2019. december 2-án. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda.
Nyitókép: Yoan Valat

Egy csapatban Messi és De Bruyne!

Az ESM, a legnagyobb európai sportmagazinok laza szövetsége nyilvánosságra hozta a 2019–2020-as idény csapatát. A tizennégy tag – köztük, a Kicker, a La Gazzetta dello Sport vagy a Marca és a World Soccer mellett a Nemzeti Sport is – az idény minden hónapjában megszavazza az adott periódus legjobb tizenegyét, majd ezek alapján alakul ki az Év csapata: értelemszerűen a legtöbbször a hónap csapatába kerültekből.

A legutóbbi idényben nagy volt a „szórás”, de hárman öt hónapban is csapattagok voltak, Robert Lewandowski, Virgil van Dijk és Kevin De Bruyne. Élen jártak még a Liverpool-játékosai, főleg ők alkotják a védelmet. A tizenegy játékosból öt a Premier League-ben, három a Bundesligában, kettő a La Ligában, egy a francia Ligue 1-ben játszott, az olasz Serie A-ból senki, még az aranycipős, olasz bajnoki gólrekordot beállító Ciro Immobile sem fért be.

A tizenegyben jól ismert, a legszűkebb elitben jegyzett nevek találhatóak, talán két fiatalt érdemes külön is kiemelni. A norvég Erling Haaland és a francia Dayot Upamecano is a 2019–2020-as idényben robbant be a nemzetközi elitbe.

A tizenegy: Marc-André ter Stegen (német, Barcelona, 2 havi csapatba kerülés) – Trent Alexander-Arnold (angol, Liverpool FC, 4), Virgil van Dijk (holland, Liverpool FC, 5), Dayot Upamecano (francia, RB Leipzig, 2), Andy Robertson (skót, Liverpool, 3) – Kevin de Bruyne (belga, Manchester City, 5), Jordan Henderson (angol, Liverpool FC, 2), Ángel di María (argentin, Paris SG, 2) – Lionel Messi (argentin, FC Barcelona,4), Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München, 5), Erling Haaland (norvég, RB Salzburg, Borussia Dortmund, 2).

Talán meglepő, hogy a Bayern Münchenből egyedül Lewandowski fért be... Igaz, a spanyol bajnok Real Madridból pedig senki, még Sergio Ramos sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×