eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Liverpool, 2018. április 24.Jürgen Klopp, az angol FC Liverpool vezetőedzője a csapatának a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében az olasz AS Roma együttese ellen játszott első mérkőzésén a liverpooli Anfiled stadionban 2018. április 24-én. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: PETER POWELL

Ezt kérte Jürgen Klopp a Liverpool szurkolóitól

Jürgen Klopp a Liverpool FC német menedzsere arra szólította fel a Vörösök rajongóit, hogy „biztonságos módon” ünnepeljék a klub a Premier League-korszakban nyert első bajnoki címét. Oka volt annak, hogy megszólaljon: miután a Manchester City csütörtöki vereségével eldőlt az angol élvonal mostani kiírásában az elsőség, péntek este több ezer szurkoló ünnepelt a Mersey partján.

A szurkolók a Pier Headen, a Beatles szobortól nem messze gyűltek össze, miután korábban már a város középpontjában is ünnepeltek. Az öröm(?)ittas szurkolók több helyen összetűztek a rendőrökkel is, aki több esetben letartóztatták a hőzöngőket. A Mersey-parti Rendőrség beszámolója szerint több mint 10 ezer fontos, majdnem négymillió forintos kár keletkezett a patinás, több mint százéves Liver Buildingben, miután az erkélyén petárdák landoltak.

A Liverpool Echo újságban megjelentetett nyílt levélben Klopp írt a szurkolók iránti szeretetéről, elkötelezettségéről, miközben megköszönte nekik és a városnak, hogy hozzásegítették a klubot a tizenkilencedik, de a Premier League megalapítása óta elért első bajnoki címhez.

Ugyanakkor kifejezte rosszallását a rendbontásokkal kapcsolatban: „Azt is őszintén el kell mondanom, nem tetszettek azok a pénteki jelenteket, amelyek a mólónál történtek. Én is ember vagyok, és a szenvedélyetek az én szenvedélyem is, de jelenleg a legfontosabb az, hogy kerüljük az ilyen nyilvános összejöveteleket” – utalt a koronavírus-járvány miatti helyzetre. .

„Köszönettel tartozunk a legnehezebb helyzetben lévőknek, az egészségügyi dolgozóknak, akik rengeteget tettek értünk, és akiket tapsoltunk, valamint a rendőrségnek és a helyi hatóságoknak, akik segítenek nekünk, hogy átvészeljük a járványt. Kérem, mindenki ünnepeljen, de biztonságosan és szűk közösségben, nem kockáztathatjuk, hogy ez a szörnyű betegség tovább terjedjen.”

A Liverpool FC legközelebb július 2-án lép pályára, mégpedig Manchesterben, a második helyen álló City vendégeként. Ez lesz a Premier League történetében az első mérkőzése a Liverpoolnak, amelyre a csapat bajnokként állhat ki.

Pep Guardiola, a City menedzsere biztosított mindenkit arról, hogy játékosai sorfalat állnak majd a Liverpool futballistáknak, akik teljes mértékben rászolgáltak a bajnoki címre.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×