eur:
395.21
usd:
368.16
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Kammerer Zoltán és Gál Péter István a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének középfutama után a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kammerer Zoltán társát elütötte az autó, de ő 43 évesen is ott lenne Tokióban

A Győr háromszoros olimpiai bajnok kajakozója tavaly párostársával, Gál Péterrel kis híján kvótát szerzett, ezúttal viszont – egy baleset miatt – nem a szolnoki versenyzővel ül egy hajóba.

A legtapasztaltabb aktív magyar kajakozó a koronavírus-járvány miatt kényszerszünetben sem állt le az edzésekkel, és állítja, bármelyik pillanatban tudna versenyezni, a formája éppen az időszaknak megfelelő.

"Amikor jött a járvány, akkor megfogadtam, hogy úgy fogom végigcsinálni, mintha komplett versenyszezon lenne, még a formát is annak megfelelően időzítem.

Jó úton haladok, és megyek előre, de kellenek is nekem a célok"

– mondta az InfoRádióban Kammerer Zoltán. Most már azt várja, hogy végre hajóba ülhessen az első, zárt körű itthoni tesztversenyen.

Tavaly hiába szerzett majdnem olimpiai kvótát Gál Péterrel, és emiatt őket is tekinti az első számú párosnak a kajak-kenu szövetség, most mégsem együtt állnak majd rajthoz. Ennek prózai oka van, Gál Pétert ugyanis futóedzés közben elütötte egy autó, mint Kammerer elárulta, szerencsére

nem lett nagy baja, javul az állapota, de ezt a fordulót ki kell hagynia.

"Ha tavaly olimpiai kvótát szerzett volna a párosuk, akkor az első válogatón mindenképpen együtt versenyeztünk volna. Annyival tartoztunk volna egymásnak, hogy egy hajóban is megpróbáljuk, és a második válogatón még mindenki találhat magának másik párt" – mondta a hatodik olimpiáját megcélzó Kammerer, de az edzőtáborokban evezett már együtt a jelenleg a legjobb hazai kajakozóval, Dombvári Bencével is, jól is ment a hajójuk, de aztán közbeszólt a koronavírus.

"Ha összeülnénk, akkor egy erős egységünk lenne, de ha külön indulunk, akkor talán lesz két erős hajó,

nagyobb lesz a rivalizálás, és ez mindenképpen előre viszi a szekeret" – mondta a 43 éves sportoló, de egyelőre még nem jár a gondolatai között a jövő évre halasztott tokiói olimpia.

"Előbb az idén itthon a három fordulóból minél többet meg kellene nyerni, aztán ki kellene jutni szeptember végi, szegedi világbajnokságra, és utána egy újabb történet, hogy jövő tavasszal ki szerzi meg a kvótát. Most fog összeállni a négyes is, nagyon sok még a kérdőjel. Matematikai esély nyilván van, de úgy érzem, a korábbi olimpiák idején jóval nagyobb volt a sanszom a csapattagságra" – mondta Kammerer Zoltán.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

2050-re, akik megérik a 65 évet, valamiféle rákos daganatban fognak szenvedni - hangzott el a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia konferenciáján. Az InfoRádió Kásler Miklós Széchenyi-díjas onkológus professzort, a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia elnökét kérdezte több témában.

Sikeres volt Varga Barnabás műtétje

Az MLSZ szerint biztos, hogy szerdán kijöhet a kórházból a csatár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Az ázsiai piacokon felemás elmozdulásokat láthattunk ma, Európában ugyancsak iránykeresés volt a jellemző a nyitásban, később azonban egyre jobbra fordult a hangulat. A magyar piacon izgalmas sztorik voltak ma: különösebb fundamentális ok nélkül kilőtt a Masterplast és az Appeninn árfolyama, míg az Alteo közölte, hogy rövidesen jöhet a társaság történelmének legnagyobb zöldberuházása. Közben komolyabb esést szenvedett el a bitcoin árfolyama, amivel kulcsszintre került a legértékesebb kriptoeszköz árfolyama. Amerikában vegyes hangulatban telt a kereskedés, különösen a tech részvények gyengélkedtek ma. Külön kiemelendő az Nvidia esése: a cég részvényei alig 3 kereskedési nap alatt már közel 15 százalékot vesztettek értékükből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×