eur:
393.76
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Spa-Francorchamps, 2018. augusztus 26.Sebastian Vettel, a Ferrari győztes német versenyzője és Lewis Hamilton, a Mercedes második helyen célba ért brit versenyzője a pódiumon a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjának eredményhirdetésén a spa-francorchampsi pályán 2018. augusztus 26-án. (MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert) *** Local Caption *** 50498243
Nyitókép: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Hamilton csapattársa vagy visszavonult pilóta lehet Sebastian Vettel

Wéber Gábor F1-es kommentátor az InfoRádióban eljátszott a gondolattal, hogy 2021-től tíz vb-cím egyesül a Mercedes csapatánál.

Wéber Gábor Forma-1-es kommentátor szerint jelenleg az a legvalószínűbb, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a szezon végén visszavonul.

"A saját meggyőződésem, nézve a nyilatkozatait, mindenképpen ez. Átértékelt jó néhány dolgot ebben a kényszerszünetben, többgyermekes családapa, lehet, hogy azt érzi, sokkal jobban élvezi így az életét, négyszeres világbajnokként, a családja mellett" - fejtegette a szakértő.

"Aztán persze lehet, hogy felülkerekedik benne az "éhség", ahogy elkezdődnek a versenyek. Most azt mondom,

60:40 arányban látom valószínűbbnek azt, hogy befejezi"

- mondta Wéber Gábor.

Hozzátette, hogy a német versenyzőnek reális és kedvező lehetősége már alig van - a Renault-ban szabadon maradt ülés "nem pálya" neki, talán csak a Mercedes jöhet szóba speciális körülmények között, ami egy "Prost-Senna felállás" lenne.

"Nem tudom, hogy jönnének ki Lewis Hamiltonnal. Legendásan egymás ellen versenyeztek; nem mondom, hogy antipatikusak voltak egymásnak, de próbálták húzogatni egymás bajszát, igaz, a végére már sokkal nagyobb is volt a tisztelet egymás iránt" - fogalmazott a kommentátor.

Ismert, hat, illetve négy világbajnoki cím van kettejük neve mellett összesen, és pár éve még Wéber Gábor sem adott volna sokat arra, hogy Hamilton és Vettel ugyanabban a csapatban versenyezzen.

Az idei versenyszezon az Osztrák Nagydíjjal kezdődhet meg a jelenlegi ismeretek szerint, dupla futammal, július elején.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×