eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Jeongam, 2012. október 14. Psy dél-koreai rapper fogja a kockás zászlót  a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Koreai Nagydíjának végén Jeongamban 2012. október 14-én. A futamot Sebastian Vettel, a Red Bull csapat kétszeres címvédő német versenyzője nyerte.  (MTI/EPA/Diego Azubel)
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Bátorságversenyre kényszerülhet a Forma-1

Vámosi Péter szakíró szerint az egyes futamházigazdákat egyelőre szabályok akadályozzák, de a rivális sorozatok nyomása igen nagy.

Továbbra sincs hivatalos versenynaptár a Forma-1-es szezonra, ráadásul az ausztriai szezonnyitó után Brit Nagydíj helyzete sem tisztázott.

"Kiszivárgott egy csapatoknak szánt levél, amelyben az állt, hogy az Osztrák Nagydíjjal kezdődne a szezon, elviekben dupla futamos hétvégével; az nem tisztázódott benne, hogy egy héttel később lenne-e a második futam vagy hét közben berakják szerda-csütörtökre" - közölte az InfoRádió érdeklődésére Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

Igen ám, csakhogy a július 5-ei osztrákot két héttel követő Brit Nagydíjjal kapcsolatban szabályozási nehézségek vannak,

Nagy-Britannia ugyanis minden külföldi beutazónak jelenleg két hét karantént ír elő

az érkezés után.

"Amennyiben dupla futamos lesz az osztrák verseny, és kellő távolságot hagynak a versenyek között időben, még akkor sem biztosított az, hogy a szereplők ott lehetnek Silverstone-ban a rajt idején" - mutatott rá a dilemma lényegére a szakíró.

A nyár második felében esedékes Magyar Nagydíj viszont, ha lesz, mindenképpen zárt kapus lehet, de a száguldó cirkusznak ennél - Vámosi Péter szerint - jóval nagyobb problémája is van, a legnézettebb autós sorozatnak ugyanis az év második felében olyan tengerentúli sorozatokkal kellene felvennie a versenyt, mint

a Nascar vagy az Indy Car.

"Ott elképesztő biztonsági körülmények között, de el akarják indítani a szezont már júniusban. Így pedig az egész átmehet egyfajta presztízsharcba is, hogy ki a legbátrabb, ami nem biztos, hogy sok jót szül" - fejtegette Vámosi Péter.

Az F1-idény megmentésére egyébként több pálya is "bejelentkezett" a nyár második futamára, köztük van Imola, Monza és Hockenheim is, hiába lesz érvényben nem egy európai országban augusztus végéig rendezvénystop.

A Forma-1 mostani idényének első tíz versenyét a koronavírus-járvány miatt törölték vagy elhalasztották. A jelenlegi tervek szerint a szezon július elején Ausztriában kezdődne, méghozzá rögtön két futammal. A Liberty Media továbbra is azt szeretné, ha a 22 helyett legalább 15-18 versenyhétvégét meg lehetne tartani.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×