eur:
394.38
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Tesztek és izoláció vár az F1-es csapatokra

Kialakították a tervezett Forma-1-es Osztrák Nagydíj megrendezésének egészségügyi tervét,

Christopher Drexler regionális sporttanácsadó prezentálta az intézkedéseket, amelyek arra épülnek, hogy a Forma-1 alapvetően személyes kontaktoktól mentes sportág, így a távolságtartás könnyebben kivitelezhető. Ugyanakkor a rendszeres kézfertőtlenítés kötelező lesz a világjárvány miatt szezonnyitóvá alakuló spielbergi futamon.

Az F1 irányítói dupla hétvégét, július 5-i és 12-i versennyel terveznek Ausztriába, de

az odautazás előtt az összes résztvevőnek át kell esnie a koronavírus-teszten, ezt pedig a kéthetes ott tartózkodás alatt mindenkinél megismétlik.

A versenyzőknek és a csapattagoknak azt ajánlják, hogy a futamok után és az elutazás előtt is készíttessék el a tesztet, mert ha az negatív, akkor hazaérkezéskor nem kényszerülnek karanténba.

Mivel nézők nem mehetnek ki a Red Bull Ringre az F1-es futamokra, a környéken megfelelő mennyiségű szállodai szoba áll rendelkezésre a csapatok számára, még úgy is, hogy csak egyágyas szobákkal kalkulálnak.

A tervek szerint az egészségi ellenőrző vizsgálatokat minden nap elvégzik majd, a közös étkezésekre ezúttal nem lesz lehetőség, a csapatok pedig egymástól elkülönülten dolgoznak majd.

Az F1-es világbajnokság idei szezonja nem kezdődött még el, az idénynyitó márciusi Ausztrál Nagydíjat törölni kellett, és ugyanerre a sorsra jutott a monacói, valamint a francia futam. További hét versenyt elhalasztottak, és a jelenlegi tervek szerint a szezon július elején kezdődhet el Spielbergben, ezután következne július 19-én a Brit, augusztus 2-án pedig a Magyar Nagydíj.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×