eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Willi Orban, az RB Leipzig játékosa (j) csapattársával, Marcel Halstenberggel, miután gólt szerzett az 1899 Hoffenheim ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. február 25-i mérkőzésén Lipcsében.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Willi Orbán: megtanultam megbecsülni az apró örömöket

Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatott védője számára a Bundesliga 65 napos felfüggesztése esélyt kínált arra, hogy hosszú sérülése után még ebben a szezonban minél több találkozón szerepelhessen. Az elmúlt időszakban már edzőmérkőzésen is játszott, legfeljebb meccshiánya hátráltatja. A hátvéd a Freiburg elleni mérkőzésre készülve beszélt az állapotáról.

A Nemzeti Sportnak nyilatkozó futballista elmondta: „a műtét utáni rehabilitációs munkát követően elkezdtem az izomzatom újraépítését és az alap-állóképességem fejlesztését. Miután erőnlétileg egyre inkább utolértem magam, fokozatosan következtek a labdás feladatok, és a mozgáskoordinációra is nagy hangsúlyt fektettünk. Ezután olyan gyakorlatokat végeztem, amelyek segítségével a párharcokba szoktattak vissza, amikor ez is megvolt, végre visszatérhettem az edzőpályára. Először a kiscsoportos edzéseken vettem részt, majd a teljes létszámú tréningeken is. Mondanom sem kell, mekkora mosoly ült ki az arcomra, amikor a sérülésem után először készülhettem a társakkal.

Az edzések és meccsek nélküli hónapokban sok mindent átértékeltem, a hosszú kihagyás után megtanultam megbecsülni az apró örömöket,

és rájöttem, hogy semmit sem szabad természetesnek venni. Megint kiderült, mennyire szerencsésnek mondhatja magát, akinek a hobbija jelenti a megélhetést.”

A múlt szombaton újra mérkőzést játszott, igaz „csak” edzőmeccset, amelyen mindkét csapatot az RB Leipzig játékosai alkották. Kérdéses, hogy pályára lép-e szombaton Sallai Roland együttese, a Freiburg ellen, de javítja az esélyeit, hogy Dayot Upamecano eltiltott, Ethan Ampadu pedig sérült.

„Úgy fogom fel a mostani helyzetet, mintha az idény előtti felkészülésen lennék. Hosszúra nyúlt a kihagyás, de keményen dolgoztam, hogy erősebben térjek vissza, szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatomat. Szükségem van egy kis időre, hogy százszázalékosnak mondhassam magam és felvegyem a meccsritmust. A válogatott? Tudom, hogy később abban is fontos feladatok várnak rám, de egyelőre csak a Bundesliga folytatására tudok gondolni. Szeretnék sikeres idényt zárni a klubbal, most az a legfontosabb, hogy odaérjünk az első négy hely valamelyikére, és biztossá tegyük helyünket a Bajnokok Ligája főtábláján. A BL mostani kiírásával és a Nemzetek Ligája rájátszásával ráérek akkor foglalkozni, amikor már konkrétumokat is tudunk” – mondta a Nemzeti Sportnak nyilatkozva.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×