eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Lőrincz Tamás, miután győzőtt a koreai Kim Hjon Vu ellen a férfi kötöttfogású 77 kilogrammos súlycsoport elődöntőjében a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 27-én.
Nyitókép: MTI / Czagány Balázs

Lőrincz Tamás: Úristen, hogy ez milyen jól is alakult

A világbajnoki cím mellett az olimpiai kvótának is örül Lőrincz Tamás, a Cegléd birkózója a múlt héten ugyanis aranyérmes lett a Kazahsztánban rendezett világbajnokságon.

"Úristen, ez hogy is történt? Milyen jól is alakult?" – Lőrincz Tamás még mindig sokat gondol a győzelme pillanatára, de ahogy telnek-múlnak a napok, egyre inkább tudatosodik benne az a fantasztikus érzés, ami ezzel járt, amire egyébként sok évet várt.

Mint fogalmazott, egy iszonyatosan nehéz év áll mögötte, sok sérüléssel és betegséggel, így arra készült, hogy legfeljebb a kvótaszerzés jöhet össze számára, és amikor ez teljesült, hatalmas kő esett le a szívéről, így

a többi már "csak" örömbirkózás volt a számára, és végül minden jól alakult, sikerült világbajnoknak lennie.

Öccsének, Lőrincz Viktornak a világbajnokság ideje alatt nyújtott teljesítményével nagyon elégedett, szerinte végig éretten és nagyon taktikusan birkózott, ami számára is óriási motivációval szolgált, emelte ki az InfoRádiónak nyilatkozó Lőrincz Tamás, megjegyezve, hogy természetesen az aranyéremnek jobban örültek volna, de az ezüst is szépen csillog, ráadásul ő is kvótát szerzett.

Lőrincz Tamás azt is elárulta, régi, nem nem titkolt álmuk volt, hogy egy adott világversenyen mind a ketten a dobogóra álljanak, ami már sikerült számukra,

most azonban az következik, hogy mind a ketten aranyérmesként.

A teljes interjút az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában hangzott el, amelyet itt hallgathatnak meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×