eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Lionel Messi, a Barcelona argentin csatára, miután elnyerte az Év férfi játékosának járó díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA díjkiosztó gálaestjén Milánóban 2019. szeptember 23-án. Messi hatodszor érdemelte ki az elismerést.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Csalással lett az év játékosa Lionel Messi?

Akadnak, akik azt állítják, a FIFA Lionel Messi javára csalt a Best Gálán a év játékosa-választáson.

Az első (sőt, akár második…) látásra sokkoló információt a torinói székhelyű Tuttosport publikálta, nem nehéz a lap hátterét összekapcsolni azzal a ténnyel, hogy Cristiano Ronaldo éppen a Juventus játékosa. A Tuttosport utal egyébként arra, hogy a portugál szupersztártól „elrabolták” a trófeát. (Vad következtetés, már csak azért is, mert nem a FIFA-gálát bojkottáló Cristiano Ronaldo, hanem a holland Virgil van Dijk végzett Messi mögött a második helyen.)

A Tuttosport megnevez legalább két szavazót is, ők állítják és a közösségi médiában publikálva a véleményüket is, nevükkel vállalják is azt, hogy ők bizony nem Messire szavaztak, függetlenül attól, hogy a nevük mellett aztán az argentin játékos szerepelt az első helyen.

Juan Barrera, a nicaraguai válogatott csapatkapitánya és Zdravko Logarušić, a szudáni nemzeti tizenegy horvát szövetségi kapitánya is tiltakozott. Barrera a Twitteren írt: „Minden információt a Best 2019-es gálára leadott szavazatommal kapcsolatban meghamisítottak. Kösz szépen.”

Még különösebb a helyzet a világjáró horvát edzővel kapcsolatban, aki feltette a világhálóra a maga szavazatát, amelyen Mohamed Szalahot rakta az első, Sadio Manét a második és Kylian Mbappét a harmadik helyre. Ehhez képest végül hivatalosan a Lionel Messi, Virgil van Dijk, Sadio Mané hármas került a neve mellé.

Alighanem normális esetben a FIFA-nak erre legalább annyit kellene mondania, hogy tévedés történt – vagy mutatni egy másik szavazólapot Logarušić aláírásával, bebizonyítandó, hogy a horvát füllent.

Mert bár ez egy szavazat a végeredményt nem befolyásolta alapvetően, azért nagyon különös…

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×