eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A győztes Szabó Szebasztián az 50 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 28-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Klasszissal erősödik a magyar úszósport

A zentai Szabó Szebasztián döntött: a jövőben nem szerb, hanem magyar színekben kíván versenyezni.

A debreceni országos bajnoksáson 100 méter pillangón 51.34 másodperces idővel, a világ idei legjobbjával szerzett aranyérmet Szabó Szebasztián, megelőzve Milák Kristófot és Cseh Lászlót is.

Már ezt követően szóba került, hogy a 23 éves, szerb állampolgár, de Győrben edző úszó magyar színekben folytathatja.

Az esetleg váltás felvetődött, de több feltétele is van - mondta néhány héttel ezelőtt az InfoRádiónak Wladár Sándor, a magyar szövetség elnöke.

Most aztán kiderült, hogy Szabó a Szerb Úszószövetségnél kérte, járuljanak hozzá, hogy Magyarország színeiben indulhasson a nemzetközi úszóversenyeken.

A Szerbiai Úszószövetség elnöke, Boris Drobac a Sportski žurnal napilapnak megerősítette: megkapta Szabó e-mail üzenetét, amelyben a versenyző azt kéri, hogy úszóállampolgárságot változtathasson.

„Azzal indokolta, hogy ott él és ott edz, és már bekerült a magyar munkarendszerbe,

s hogy a magyar állam versenyzőjeként kíván indulni a versenyeken. A döntését a nemrég Debrecenben megrendezett országos bajnokságon elért szenzációs eredményei is meggyorsították. Az e-mailben arra is kitért, hogy semmilyen szemrehányása nincs a Szerbiai Úszószövetséggel szemben, s ugyanez a helyzet a szakmai tanácsadói testülettel is. Tény, hogy Magyarországon sokkal jobbak a feltételek, több a kiváló úszó. Amit a magyarok biztosítani tudnak, arra mi nem vagyunk képesek” – idézi Boris Drobac nyilatkozatát a Szabad Magyar Szó.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×