eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Davide Lanzafame (b2), az FTC és Kálnoki-Kiss Dávid (j), a Honvéd játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencváros mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. április 27-én.
Nyitókép: Czagány Balázs

Bajnok a Fradi

Az OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján az előző kiírásban aranyérmes, második helyen álló MOL Vidi FC csak 1-1-es döntetlent játszott otthon a Puskás Akadémiával, így a 1Ferencváros már azelőtt bajnok lett, hogy pályára lépett a  Budapest Honvéd ellen.

A Budapest Honvéd 3-2-re legyőzte a már bajnoki aranyérmes Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában.

Szerhij Rebrov, a vendégek mestere a kezdés előtt elárulta: a délután történtek ismeretében azt kérte játékosaitól, hogy függetlenítsék magukat a már megnyert bajnoki aranyéremtől, és kellő motivációval lépjenek pályára.

A Ferencváros ennek szellemében is kezdte a mérkőzést, de lendülete és koncentrációja hamar elfogyott. Pedig aligha a vendégszurkolókon múlt, ők ünnepelni érkeztek és ennek megfelelően biztatták övéiket. A hangulat nagyszerű volt, hiszen a szurkolásban méltó partnernek bizonyultak a hasonló létszámban érkezett kispesti fanatikusok. Az első félidőben látottaknak azonban már kizárólag a hazai drukkerek örülhettek: egyértelműen a vendéglátók irányítottak, több gólhelyzetet is kialakítottak, a 36. percben pedig Uzoma révén megérdemelten szereztek vezetést. A gól után a Honvéd visszavett a tempóból, az addig is erőtlen támadójátékot nyújtó vendégeket viszont az sem rázta fel, hogy hátrányba kerültek, képtelenek voltak ritmust váltani. Rebrov látszólag higgadtan nézte a mérkőzést a kispad előtt, de játékosai hibáit és tanácstalanságát látva gyakran nézett másodpercekig maga elé vagy tárta szét a kezét látványosan.

A második játékrészben a Honvéd öt perc alatt eldönthette volna a meccset - játékosai kétszer hibáztak óriási helyzetben -, ehelyett egyenlítettek a vendégek: szöglet után Haratin talált a kapuba. A 62. percben azonban már gólt ünnepelhetett a hazai közönség: a ferencvárosi védelem több részletben is kihagyott, amit Ben-Hatira használt ki. Átvette a játék irányítását a vendégcsapat, de lassan és körülményesen szőtte az akcióit, amelyeket így könnyen hatástalanított a jól szervezett, kontrákra váró hazai gárda. A 73. percben ismét "talált góllal" egyenlített a vendégcsapat - Nguen volt eredményes -, de nem sokáig tudta megtartani az eredményt, mert az ismételt védelmi hibát Ben-Hatira látványos átemelős góllal büntette. A hajrában beszorult a Honvéd, de a Ferencvárosnak harmadszor már nem sikerült egyenlítenie.

A Honvéd a szezon korábbi két bajnoki összecsapásán 1-0-ra kapott ki a Ferencvárostól, és legutóbb két éve kerekedett fölé. Azóta egy döntetlen mellett négyszer szenvedett vereséget. A Ferencváros ezt megelőzően sorozatban nyolc bajnokiján diadalmaskodott.

Öngóllal mentett pontot a Puskás Akadémia Fehérváron

A Puskás Akadémia az utolsó percekben egy öngóllal mentett pontot a MOL Vidi FC otthonában a MOL Aréna Sóstóban, a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában.

A mérkőzés elején nagy fölényben játszott a Vidi, sokat birtokolták a labdát a fehérváriak, de igazi gólhelyzetbe nem kerültek. A Puskás megszállta kapuja előterét és gyors ellentámadásokat vezetett, amelyek több veszélyt hordoztak magukban. A félidő közepén Juhász Roland szöglet utáni fejesét Hegedüs Lajos tolta a felső lécre, majd a túloldalon Josip Knezevic szabadrúgása alig kerülte el a fehérvári kaput.

A gól nélküli első játékrészt követően a második félidő elején megszerezte a vezetést a Vidi: a Kovács István buktatásáért megítélt tizenegyest Georgi Milanov váltotta gólra. A Puskás hátrányba kerülve magához ragadta a kezdeményezést, de csak egy nagy hazai védelmi hiba utáni öngólból tudott egyenlíteni Kovácsik Ádám öngóljával. A kapus néhány perc múlva javította hibáját, Kiss Tamás lövését hárította nagy bravúrral, így maradt az 1-1-es döntetlen.

Vereségével bajba került a Diósgyőr

A kiesés elkerüléséért küzdő Diósgyőr 3-0-ra kikapott a megyei rivális Mezőkövesd vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában. A DVTK így változatlanul a 11., kiesést jelentő helyet foglalja el a tabellán három körrel a bajnokság vége előtt.

A Mezőkövesd egymás után három elveszített bajnoki meccs után győzött ismét.

Nem túl nagy iramban, kevés akcióval kezdődött a mérkőzés, amelyen a vendégeknek kellett volna felpörögniük, főleg a 17. perc után, amikor a kövesdiek megszerezték a vezetést. A félidő második felében többet birtokolta a labdát a Diósgyőr, de nem ment vele sokra, mezőnyfölénye meddőnek bizonyult.

Fordulás után aktívabban kezdett a DVTK, ám a mezőkövesdi kapus és védelem hiba nélkül végezte a dolgát. A hajrához közeledve a csereként beállt Cseri lőtt szép gólt nagyjából húszméteres távolságból, ezzel pedig megpecsételődött a vendégek sorsa.

A hazaiak a hajrában egy harmadik találattal fölényessé tették sikerüket, és a kiesés szélére sodorták borsodi riválisukat.

A Paks az MTK ellen megszakította rossz sorozatát

A Paks egygólos győzelmet aratott szombaton a vendég MTK Budapest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának egyik kiesési rangadóján.

A hazaiak hét nyeretlen mérkőzés után gyűjtötték be ismét a három pontot, egyáltalán gólt is öt meccs után szereztek. A fővárosiak sorozatban negyedik vereségükkel a veszélyzónába kerültek, de az őket megelőző paksiak sem nyugodhatnak meg teljesen.

Mindkét csapat elsősorban a biztonságra törekedett, ennek megfelelően az első negyedórában egyik kapusnak sem akadt dolga. Valamelyest az MTK-nál volt többet a labda, mégis a Paks szerzett vezetést váratlanul. A bekapott gól kissé megzavarta a fővárosi együttest, amely így kis híján kétgólos hátrányba került, de néhány perc után rendezte sorait, a szünet előtti percekben pedig már egyértelműen veszélyesebben futballozott ellenfelénél.

A folytatásban eleinte a vesztésre álló MTK támadott többet, de komoly gólhelyzetig nem jutott, majd kiegyenlítődött a játék és többnyire a pálya közepén zajlottak az események. Az utolsó negyedórában a fővárosiak nagyobb nyomást tudtak helyezni a paksi védelemre, de az stabil maradt, így Nagynak csak néhányszor kellett védenie a minimális előny megtartásához.

A Debrecen pontot szerzett Újpesten

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában szombaton.

Rendkívül passzív játékkal kezdett a Debrecen, amely ezzel magára húzta a házigazdát. Az Újpest azonban hiába kezdeményezett, veszélyes helyzeteket nem tudott kialakítani a szórványos kontráiban bízó vendégcsapattal szemben. Idővel felvette a meccs ritmusát a Debrecen, de a 41. percben megérdemelten szerzett vezetést a céltudatosabb Újpest: egy szabadrúgásnál Litauszki előzte meg Harist, és lőtt hét méterről a vendégek kapujába.

A félidőben köszöntötték az 1969-ben - az UEFA Kupa, valamint az Európa-liga elődjének tekinthető - Vásárvárosok Kupájában döntős Újpest legendás játékosait, akiket 50 évvel ezelőtt a fináléban az angol Newcastle United kettős győzelemmel és 6-2-es gólkülönbséggel múlt felül.

Teljesen más felfogásban kezdte a második félidőt a Debrecen, ennek eredményeként élvezetes és gyors játék alakult ki, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Mindkét oldalon bravúros védésekre volt szükség a kapusoktól, illetve nagy helyzetekben hibáztak a befejező emberek. A 78. percben egy ellentámadás végén Tőzsér már nem rontott: egyenlített a vendégcsapat. A hajrában a hazaiak iparkodtak jobban, de a fegyelmezett vendégek megőrizték a döntetlent.

Az újpestiek immár sorozatban 15 hazai mérkőzésükön nem kaptak ki: nyolc győzelem mellett hetedszer játszottak döntetlent. A szezonban a DVSC először talált az újpesti kapuba, és a hazai 0-0 után másodszor szerzett pontot ellene.

Kisvárdai győzelemmel kapaszkodik a Haladás

A Szombathelyi Haladás idegenben legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel javult az esélye a bennmaradásra.

Az utolsó helyezett vendégcsapat a bajnokság korábbi szakaszában kétszer kikapott szombati ellenfelétől, most viszont fontos győzelmet aratott, miközben a kilencedikről a tizedik helyre visszacsúszó Kisvárda helyzete romlott. A két csapat között négy pont a különbség három fordulóval a bajnokság vége előtt.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a Kisvárda, több támadást vezetett, mint ellenfele és hamar meg is szerezte a vezetést. Nem sokkal később megint a vendégek kapujába jutott a labda, de les miatt ezt a gólt nem adta meg a játékvezető. A Haladás nem igazán talált fogást a hazai csapaton, mégis sikerült egyenlítenie: Lukjancsuk szabálytalanul állította meg a 16-oson belülre betörő Bamgboyét, a megítélt büntetőt Priskin értékesítette. Négy perccel később pedig már fordított is a Haladás egy szép támadás eredményes lezárásával.

A két góltól magabiztosabbá vált a vendégcsapat, többet birtokolta a labdát, a félidő második felében a Haladás elképzelése szerint folyt a játék.

A szünet után megint a Kisvárda volt kezdeményezőbb, a szombathelyi csapat elsősorban a védekezéssel törődött. Ebben az időszakban Király Gábor, a vendégek kapusa több nagy mentést mutatott be. A hazaiak a folytatásban is nagy energiát mozgósítottak az egyenlítésért, miközben egy-egy alkalommal veszélyes ellentámadást vezetett a Haladás. A Kisvárda sok időt töltött ellenfele kapuja előtt, volt is esélye a gólszerzésre, de végül nem járt sikerrel.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×