eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője teszteli versenyautóját a Barcelona melletti montmelói versenypályán 2019. február 18-án. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 17-én rendezik Melbourne-ben.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Wéber Gábor: Vettel is ötszörös világbajnok lehet

Magyar idő szerint péntekre virradóra az első szabadedzéssel megkezdődik a Formula-1-es autós gyorsasági világbajnokság. Wéber Gábor szakkommentátor éles csatát remél az idényben, ugyanakkor a tesztszezon alapján a Ferrarit látja a legerősebb csapatnak.

Ha a tesztnapok többségéhez hasonlóan a versenyeken is rendszeres lesz a maranellóiak fölénye, akkor Sebastian Vettel a szezont Lewis Hamiltont utolérve, ötszörös világbajnokként zárhatja - fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor.

"Vettel biztosan világbajnok lesz, ha a három tizedes Ferrari-előny konzerválódik az egész évre. Ha a Ferrari nem kerül zsákutcába a fejlesztésben, ha a Mercedes nem talál egy külön utánégetőt a programjába és egy újabb »rakétafokozattal« nem ugranak előre fél másodpercet, akkor Vettel van olyan erős, rutinos és gyors versenyző, hogy egy átlagos három tizedes előnyt be tud osztani a saját javára" - mondta a szakkommentátor.

Nem érdemes ugyanakkor legyinteni Wéber Gábor szerint Lewis Hamilton vb-esélyeire sem.

"Biztos vagyok benne, hogy a végéig versenyben lesz, mert a Mercedes mindig rá épít,

még akkor is, ha ott van mellette Valtteri Bottas. Hamilton mindig ki tudja kaparni magának a gesztenyét, egy évben csak néhány olyan nap van, ami befolyásolja az aktuális hétvégéjét, de ezt leszámítva mindig 100 százalék közelében teljesít" - emelte ki a szakember, aki hozzátette: ezért nem lehet sosem leírni Hamiltont, még egy gyengébb, vagy kezdetekben lassabb autóval sem.

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen Wéber Gábor szerint a gyengébb Honda-motorok miatt valószínűleg nem küzdhet majd a vb-címért. Az pedig egyelőre kérdés, hogy a monacói Charles Leclerc mennyire tud élni a lehetőségeivel a Ferrarinál - a tesztszezon alapján nem egyszer Vettelhez hasonló szinten is teljesíthet. A Mercedes második számú pilótájától, Valtteri Bottastól ugyanakkor Wéber Gábor nem vár kiemelkedő teljesítményt idén sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×